Zeytin Festivali’nde Tavukçuluk Soruları Yanıt Buldu


tavuk-foto
Manisa Akhisar Kaymakamlığı, Belediye,Sanayi,Ticaret Borsası ile Ziraat Odası’nın birlikte tertipledikleri “5.Zeytin Hasat Şenliği” için ilçeye gelen konuklar Keskinoğlu’nun “Ravika” Köyü’nde ağırlandılar.
Bu ziyaret sırasında Ülkemizin en önde gelen Tavuk Damızlık Firması Keskinoğlu tesislerini gezen ziyaretçiler son günlerde yazılı ve görsel medyada piliç ile ilgili konuları şirketin en yetkili kişisi Keskin Keskinoğlu ile paylaştılar.
Tesisleri ve üretimleri  ile Akhisar ticaretinde  önemli rol oynayan Keskinoğlu Şirketler topluluğunun Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu ile Ravika Köyü’nde dertleşen konuklar önemli soruların cevabını bilimsel olarak aldılar.
 
Konukların sorularına Keskin Keskinoğlu’nun cevapları şöyleydi;
– Piliç etinde hormon kullanılması mümkün olmayan bir uygulamadır.Zira 60 günlük olmadan hormonun devreye girmesi mümkün değildir.Halbuki 45 günün sonunda piliçler kesime gönderilir.
– 45 günde bir piliç 4 kilo yem tüketir.Bunun sonucu piliç  2 kiloyu bulur.Kullanılan yem içinde soya,mısır,arpa ve buğday bulunur.
– Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı GDO’lu ürün kullanılmasını bütünüyle yasakladı.Bunun için yurtdışından getirilen ürünler gemi limanın dışında iken  numuneler alınır ve herhangi olumsuz bir durum çıkarsa gemi içindeki ürün ile geriye gönderilir.
– Bir de kümeslerin dar olduğu konu ediliyor.Dar kümesler yumurta tavukları içindir.Etlik piliçler daha rahat dolaştıkları kümeslerde yetiştirilir. Zira dar kümeste yetiştirilen piliçler yem tüketirken en kıymetli yeri olan göğsünü kafese değerek zedeler bu da istenmeyen bir durumdur.Bu risk göze alınmaz ve  piliçler geniş kümeslerde yetiştirilir.
KESKİN
 
KÖY TAVUĞU DİYE SATILAN ÜRÜNLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU ÇIKMA YUMURTA TAVUĞUDUR
– Yumurtalık tavuklar 16.haftayı geçince yumurtlamaya başlarlar.Bu tavuklar 27 saatte bir yumurtlarlar (Yani bazı uzman geçinenlerin söylediği gibi günde 3 yumurta yapamazlar)66.haftanın sonunda ticari ömürlerini bitirince yani yaptıkları yumurta yem harcamasını karşılamayınca kümesten çıkarılırlar.Bunların büyük çoğunluğu düşük fiyatlarla alınarak  4-5 kat fazla fiyata semt pazarları ve başka satış yerlerinde ” Köy tavuğu” diye pazarlanır.
-Organik tavuk yetiştirilmesine gelince;burada yemin organik olması şarttır.Organik yem pahalı olduğu için de bu yetiştirilen piliçler yüksek fiyattan satılırlar.Bizim organik ürünümüz var ama biz normal yetiştirdiğimiz ürünleri tüketiriz.Organik yumurta ve tavuk tüketiminde ısrarcı olmadığımız bilinir.
GELSİNLER İNCELESİNLER
– Bu gibi şüphelerin ortadan kalkması için tüketicinin aklını karıştıran fikirleri ortaya atanların gelip inceleme yapmaları kararlarını vermeleri gerekir.Tesislerimiz bu uzmanlara her zaman açıktır.

DİĞER HABERLER
“Bakırçay Tarım Ve Hayvancılık Zirvesi”
8 Kasım 2013. 13:56
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x