Türkiye Tekrar Uluslararası Tarım Kooperatifleri Yönetiminde


Cafer YUKSEL  ICAO BASKANI Mr. Choi ILE BIRLIKTE TURKIYE STANDINDA

Cafer YUKSEL ICAO BASKANI Mr. Choi ILE BIRLIKTE TURKIYE STANDINDA

 

ULUSLARARASI TARIM KOOPERATİFLERİ ÖRGÜTÜ YÖNETİMİNE

“TÜRKİYE YENİDEN SEÇİLDİ”

Dünyada yaşanan global sorunlar kooperatifçiliği yeniden dünya gündemine getiriyor ve bu sorunların çözümü için kooperatifler de önemli bir araç olarak görülüyor. Dünya kooperatiflerinin üst örgütü olan Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) ve bu örgütün sektör örgütlerinin genel kurulları 1- 6 Kasım 2013 tarihlerinde Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde yapıldı. Genel Kurulda Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (ORKOOP) Genel Başkanı Cafer Yüksel,  ICAO Yönetim Kurulu’na yeniden seçildi. Yüksel, böylelikle 2009 yılından bu yana yürütmekte olduğu görevini 2017 yılına kadar devam ettirecek…

Kurulda; dünyadaki global sorunlar ve bu sorunların çözümünde kooperatiflerin oynayacakları roller ele alınırken ICA’nın en büyük sektör örgütü olan Uluslararası Tarım Kooperatifleri Örgütünün (ICAO) 2013 Genel Kurulunda yeni yönetimin seçimleri de gerçekleştirildi.

 

 

 

Dünyada kooperatifçilik hareketinin en yaygın olduğu sektör örgütü olan Uluslararası Tarım Kooperatifleri Örgütü (ICAO) tarım ve kırsal kesim konularında üyelerini uluslararası platformlarda sektörel olarak temsil ediyor. Sektörde oluşturulan görüşleri ve önerileri uluslararası platformlara taşıyor.

 

 

Dünyadaki tarım kooperatiflerinin sözcülüğünü yürütüyor. Başta bağlı bulunduğu Uluslararası Kooperatifler Birliği olmak üzere (ICA), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü  (FAO)Dünya Ticaret Örgütü Birleşmiş Milletler (WTO),  AB Tarım Kooperatifleri Komitesi (COGECA),  Dünya Çiftçileri Örgütü (WFO)  ve dünyadaki tarım sektöründeki diğer meslek grupları ile yakın şekilde çalışmalar sürdürüyor.

DİĞER HABERLER
Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

 

 

 

Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA)  çatısı altındaki kooperatiflerin %36’sını bünyesine  toplayan Uluslararası Tarım Kooperatifleri Örgütü’nde (ICAO)  2009 yılında ülkemiz adına ilk kez Yönetim Kuruluna seçilenORKOOP Genel Başkanı Cafer Yüksel, 1-6 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılan genel kurulda yeniden seçilerek başarısını devam ettiriyor. Türk Tarım Kooperatifçilerini temsil ettiği gibi dünya tarım kooperatifçilerini de temsil etmeye devam ediyor.


11 Kasım 2013. 09:39
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x