Okul sütü ihalesi onaylanmadı


Domestic_goat_feeding_on_capeweed-1024x682
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okul sütü ihalesini ‘yüksek fiyat’ nedeniyle onaylamadı.

 
Ocak ayında yapılan ihalede 45,38 kuruş teklif verilmesine karşın, salı günü yapılan yılın ikinci süt ihalesinde 57.53 kuruş teklif edildiğini belirten Bakanlık, aradaki yüzde 27 oranındaki farkın; üretim maliyetleri, lojistik masrafları ve enflasyon oranları beraber değerlendirildiğinde normal olmadığını değerlendirdi. Bu nedenle okul sütü alımı önümüzdeki günlerde yeniden ihale edilecek.

 
İhalede en düşük teklifleri Doğu Anadolu ve Ege Bölgeleri için Dimes ve Pınar iş ortaklığı, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgeleri için Yavuz Gıda, Karadeniz ve Marmara Bölgeleri için Ak Gıda, Akdeniz Bölgesi için Güney Süt vermişti.

 
Bakanlık açıklamasında şu bilgiler verildi:“2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının ikinci döneminde dağıtımı yapılacak Okul Sütü İhalesi 12 Kasım 2013 tarihinde yapılmıştır. Yapılan ihalede 7 coğrafi bölgemiz 4 kısım olarak belirlenerek her kısım için veya birden çok kısımlara teklif verme imkanı sağlanmıştır, istekliler tarafından kısımlar ortalaması olarak 57,53 Kuruş birim teklif verilmiştir.2013 yılının Ocak ayında yapılan Okul Sütü İhalesinde kısımlar ortalaması olarak 45,38 kuruş birim teklif verilmiş ve bu teklif üzerinden mal alım işi tamamlanmıştır. Aynı yıl içerisinde yapılan her iki ihale arasında yüzde 27 oranında bir farbulunmaktadır.Üretim maliyetleri, lojistik masrafları ve enflasyon oranları beraber değerlendirildiğinde aradaki farkın normal olmadığı değerlendirilmiştir. Kamu yararı gözetilerek yapılan ihale bu nedenle onaylanmamıştır. 2013-2014 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününde okullarımızda sütlerin bulunmasını sağlayacak şekilde önümüzdeki günlerde okul sütü alımı yeniden ihale edilecektir.”


DİĞER HABERLER
Kariyer günlerinde H.Gökhan ÖZDEMİR
14 Kasım 2013. 12:29
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x