Turkcell Çiftçi Paketi’ne 5 Ayda 400 Bin Çiftçi Üye Oldu


Turkcell Çiftçi Paketi’ne 5 ayda 400 bin çiftçi üye oldu

Serdar KONURALP  
 
Turkcell’in, çiftçiye destek vermek için sunduğu Turkcell Çiftçi Paketi ilgi ile karşılandı. 5 ayda 400 bin aboneye ulaşan pakette cazip iletişim tekliflerinin yanı sıra verimi artırmaya yönelik mobil eğitimler, lokasyona özel günlük hava durumu, Türkiye’den ve dünyadan haberler, ürüne özel bilgiler ve anlaşmalı kuruluşlardan indirim fırsatları bulunuyor.

Firma, Turkcell Çiftçi Paketi’nin geldiği noktayı paylaşmak ve yöre çiftçileriyle görüşmek üzere Adana’da bir program düzenledi.

Adana Çiftçiler Birliği’nde düzenlenen toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, Türkiye çiftçisinin hayatına değer, bereketine bereket katmayı hedeflediklerini söyledi.

5 ayda 400 bin üyeye ulaştıkları Turkcell Çiftçi Paketi’nin avantajlarını gün geçtikçe daha da ileri taşımak için yoğun bir çaba içinde olduklarını vurgulayan Sevilengül, “İndirim fırsatlarının yanı sıra bereketli tarife, konuma özel zirai hava durumu, ürüne yönelik bilgi paketi ve mobil eğitimler sunuyoruz. Turkcell Çiftçi Paketi’yle çiftçimizin veriminin ve bereketinin bol olmasını dilerim.” dedi.

Yaptıkları çalışmalara örnek veren Sevilengül, Ekim ayında domates fiyatlarının bir anda yükselmesine neden olan ‘yaprak galeri güvesi’ hakkında hemen bir mobil eğitim müfredatı oluşturduklarını ve 3 günde 165 bin çiftçiye ulaştıklarını vurguladı.

DİĞER HABERLER
Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Yeni Tebliğ

Turkcell Çiftçi Paketi üyelerine sundukları mobil eğitim fırsatıyla dünyanın en büyük ‘Tarım’ konulu özel dershanesini meydana getirdiklerini anlatan Sevilengül, eğitimlerini 6 ayda toplam 1 milyon kez çiftçiye ulaştırmak olduğunu ifade etti. Organizasyonun ardından katılımcılar üretim yapılan tarlalarda ziyarette bulundu. Üreticiler, Turkcell Çiftçi Paketi uygulamaları hakkında yerinde bilgi edinme fırsatı buldu.

‘Konuma Özel Zirai Hava Durumu’ hizmetinde çiftçilere, üç günlük en yüksek ve en düşük sıcaklık, nem, rüzgar durumu, don bilgisi ve yağış miktarı iletiliyor. Çiftçi Paketi üyeliği başlatıldığında müşterinin konumu otomatik olarak belirleniyor ve özel zirai hava durumu paketi ücretsiz olarak tanımlanıyor.

‘Ürüne Özel Bilgi Paketi’ kapsamında; çiftçilerin çalışma alanları olan Tarla Bitkileri, Meyvecilik, Sebzecilik, Hayvancılık ve Organik Tarım konularında kişiye özel ilgili konu başlığında bilgi ve haberler günlük SMS ile iletiliyor.

Bitki, meyve, sebze…

Burak Sevilengül, “Tarımsal üretimi bilgi çağına taşıyan paket büyük ilgi gördü. 5 ayda 400 bin aboneye ulaştık. Bu pakete sahip abonelerimizin yüzde 33’ü bahçe bitkileri, yüzde 14’ü meyve, yüzde 13’ü sebze üretiyor, yüzde 9’luk kesimin de organik tarımla uğraşıyor. Hayvancılıkla uğraşanların oranı ise yüzde 31. Paket yaptıkları üretimle ekonomiye 4 milyar TL üzerinde katkı sağladı” dedi.

DİĞER HABERLER
Haşhaşta Hazine'nin de görüşü alınacak

Sevilengül, tarife kapsamında faturalı hatlar için yurt içi her yöne 500 dakikası ayda 29, faturasız hatlarda 5 dakikası 30 kuruşa hizmet verdiklerini kaydetti.

Ayrıca bir üreticinin çiftliğine kurulan ve don olayına  son veren bir sistemde davetlilere gösterildi.


4 Kasım 2010. 07:40
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x