Süt Sığırı Yetiştiriciliğinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ Paneli


a
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği, Sakarya Valiliği, Sakarya Ticaret Borsası, Sakarya HAYKOOP ve Veteriner Hekimler Derneği’nin tertiplediği ‘Süt Sığırı Yetiştiriciliğinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu panel geniş bir katılımla gerçekleştirildi,

 

 

 

Sakarya Ticaret Borsası (STB) Konferans Salonu’nda,yapılan panele; Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Sakarya Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Cevdet Mete, Sakarya HAYKOOP Başkanı Recep Pulat, Veteriner Hekimler Derneği Genel Başkanı Şakir Doğan Tuncer, Sakarya Veteriner Hekimleri Derneği İl Temsilcisi Ahmet Kadıoğlu, birlik ve oda başkanları, kooperatif başkanları ve çok sayıda üretici ile birlikte Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı
Toplantının açılışı yapan Sakarya Veteriner Hekimleri Derneği İl Temsilcisi Ahmet Kadıoğlu, “Birikimleriyle bugün bizlerin sorunlarına katkı sağlayacak hocalarımıza teşekkür ediyorum. Süt ve süt hayvancılığının gelişmiş ülkelerdeki verimliliğe çıkarılması için bu toplantıda birçok kounuyumasaya yatıracağız” diyerek konuklara davete cevap verdikleri için teşekkür etti.

 

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Yılmaz Akça, “Sağlam hayvanınızı ve klinik belirtisi olan hayvanınızı kontrol ettirebilirsiniz. Bakacaksınız ağzında ve damağında aftlar, dilin üstünde yaralanma, ayaklarda tırnak düşmesi var mı” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
İlk kez MANDA FESTİVALİ yapıldı…

 
Panelde söz alan bir konuk ise, “Neden burada bir müsteşar yok? Sakarya gibi Türkiye’nin en büyük illerinden birinde, İstanbul statüsünde olan bir ilde neden buranın kaymakamı, müsteşarı yok? Neden burada tarım il müdürü yok? Şunu bir kere belirtmek istiyorum; siz olmazsanız biz olmayız, biz olmazsak siz olmazsınız. Biz hepimiz bir denge içerisindeyiz. Ben çiftçilik yapmazsam siz memurluk yapamazsınız, ben üretmezsem İstanbul’daki 17 milyon insan beslenemez. Benim sözüme kulak vermek zorundasınız. O parti, bu parti veya şöyle böyle düşünebilirsiniz ancak o parti bu parti işi değil” diyerek şikayetini dile getirdi.

 

 

 

Doç. Dr. Fatma Seda Ormancı konuşmada, “Halk sağlığı anlamında baktığımız zaman bizim en büyük hayvansal gıdalardan tüketim yoluyla insanlara geçen antibiyotiklerin insanda direnç oluşturması ve bir süre sonra sizin tedavi amaçla aldığınız antibiyotiklere vücudunuzun direnç göstermesi. Bunun dışında duyarlı bireylerde antibiyotiklere karşı alerjik reaksiyonların görülme ihtimalleri de var. Olaya ekonomik olarak bakacak olursak, antibiyotikli sütlerden elde edeceğiniz ürünlerde randıman mutlaka düşük olacaktır hatta startar kültürün üremesini bastıracağı için ürün elde edememe durumunda bile kalabilirsiniz” dedi.
HAYKOOP Başkanı Recep Pulat kürsüye çıkarak , “2 bin ton süt işliyoruz günlük ve üretimimiz 400 ton. Pazar sorunumuz yok ve inşallah bundan sonraki dönemlerde sütün hijyen yönünden soğutma merkezleri kurarak sütü üretimden tüketime kadar soğuk zincir altında HAYKOOP olarak pazarlamada kendimizi bu yönde geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
HasTavuk&Lohmann Semineri

 

 

 

m


21 Kasım 2013. 11:19
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x