Gıda Sektörü Mevzuatı ve Uygulamaları Tartıştı


1441339_368912569921027_1690855693_n

 

BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu tarafından düzenlenen “Gıda Mevzuatındaki Yenilikler, Uygulamaları ve Tüketici Hakları” konulu panelde, 5996 sayılı yeni kanunla getirilen düzenlemeler tartışıldı.

 

 

 
Kültürpark’ta BUSİAD Evinde 20 Kasım 2013 tarihinde gerçekleşen panele BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu üyeleri ile gıda sektöründe faaliyet gösteren üreticiler, gıda sektöründe çalışan beyaz yakalılar (Mühendisler) ve Borsa temsilcileri ilgi gösterdi.

 

 

 
1012484_368912573254360_411945537_nAçılış konuşmalarının ardından, BUSİAD Gıda Uzmanlık Grubu Üyesi Mustafa Yıldız’ın moderatörlüğünde yapılan panel kapsamında; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Erdal Kuzucu, “Gıda Güvenilirliği, İdari Yaptırımlar ve Cevzalar”, Kontrol Görevlisi Caner Erken, “Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Değişiklikler, Onay ve HACCP İşlemleri”, Kontrol Görevlisi Sibel Tokat, “Etiketleme Yönetmeliği ve Değişiklikler”, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü-Teknik Koordinatörü Orhan Eren, “Analizler”, Ülker Golf Kalite Güvence Müdürü Burcu Er, “İşletme-Tüketici İlişkileri ve Kalite Yönetimi”, Egemenoğlu Hukuk Bürosu’ndan Avukat Salih Duman ise, “Tüketici Hakları, Şikayetler ve Hukuki Sorumluluklar” konularında katılımcılara bilgi verdiler.

 

 

 
SOSYAL MEDYADA GIDAYLA İLGİLİ BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR…

 

 

 
535011_368912596587691_1197604272_n

 

DİĞER HABERLER
Okul sütü dağıtımı ikinci yarıya kaldı

 

Konuşmasında, özellikle sosyal medyada gıda güvenliğiyle ilgili ciddi bir bilgi kirliliği yaşandığını ifade eden Erdal Kuzucu, gıdadaki bütün sürecin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın kontrolünde olduğunu vurguladı. İl Müdürlüğü olarak toplumun tüm paydaşlarıyla irtibat ve işbirliği halinde olduklarını kaydeden Kuzucu, gıda güvenilirliğinin; birincil üretimden başlayarak son tüketiciye kadarki gıda zinciri boyunca sağlandığını anlattı. Kuzucu, “Tüketicilere güvenilir gıda temin etmek, etkin ve yeterli denetim yapmak Bakanlığımızın asli görevlerindendir… Gıda üreticisi ise, ürettiği ürünün uygun olduğunu sağlamaktan birinci derecede sorumludur” dedi.

 

 

 
Etiket Yönetmeliği ile ilgili düzenlemeleri paylaşan Sibel Tokat ise, etiketlemenin, kesinlikle tüketiciyi yanıltıcı biçimde olamayacağını anlattı. “Yönetmeliklere uygun olmayan etiketlerle ilgili çok fazla işlem yapıyoruz” diyen Tokat, etiketin; gıdadaki içeriğin doğru, açık ve tüketicinin anlayabileceği şekilde düzenlenmesinin mecburi olduğunu kaydetti.

 

 

 
HİLELİ ÜRÜNLERİ TESPİT EDİYORUZ…

 

 

 
Gıda ürünlerindeki “hileli” işlemlerle ilgili, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Araştırma Merkez Enstitüsü’nde beklentileri tam anlamıyla karşılayan analizler yapabildiklerini söyleyen Orhan Eren de, kamuoyunda tartışma konusu olan, örneğin; süt ve süt ürünlerinin içine herhangi bir yabancı madde karıştırılıp karıştırılmadığının ve zeytinyağında yağ asidi kompozisyonlarının olup olmadığının ölçümünü rahatlıkla gerçekleştirebildiklerini vurguladı

DİĞER HABERLER
Gıdaların içeriği, SMS ile öğrenilecek

21 Kasım 2013. 20:18
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x