Palamut ve lüfer tuzu kuruların gıdası oldu


6_20101013133809_
Ucuzluğu ve bolluğu nedeniyle fakir gıdası olarak lanse edilen palamut denizlerimiziden az çıkması sonucu fiyatı pik yaparak lüks lokantalarında satılan bin gıda maddesi oldu.

 

HAVALAR TESİR ETTİ

 

Havaların sıcak gitmesi sonucu az çıralılan palamut ile ilgili konuşan balıkçılar “Geçel yıl 3 hatta dört tanesinin 10 lira olduğunu göz önüne alırsak bu yıl fiyatlar el yakıyor.Bunun en büyük nedeni de havaların sıcak olması sonucu balığın serin olan denizin diplerine inmesi.Kısacası bu yıl yok yılı yaşayacağız. Bir kilograma yakın olanlarının fiyatı 30 liraya ulaştı. Geçen yılın yaklaşık 10 katı fiyat anlamına geliyor. Geçen yılı mumla arıyoruz. Lüfer 25-30, Karadeniz hamsisi 5 ve Marmara’nın iri hamsisi ise 10 liradan alıcı buluyor.” dediler.

 

Palamut, lüfer ve iri çinakop, restoran balığı oldu. Geçen yıl hemen her evde pişirilen palamut, bu sene lüks balık oldu. Hamsi de pahalı. Marmara hamsisi az çıkıyor. Perakendede kilogram fiyatı 15 liraya kadar çıkıyor. Sardalya bol ama para etmiyor. Bu yokluk, balık çiftliklerine yaradı. Vatandaşlar bazı büyük balıklarda zorunlu olarak çiftlik ürününü tercih ediyor.”

 


DİĞER HABERLER
Sorumsuz Gazetecilik,Sorumsuz Doktorluk ve Sağlıklı Türk Pilici...
27 Kasım 2013. 13:51
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x