Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı Danışma Kurulu 30 Kasım’da Yapılacak


unnamed

 

Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı’nın Danışma Kurulu toplantısı ve gala yemeği 30 Kasım’da gerçekleştirilecek

 

İzmir’in gündemi hayvancılık

 

İzmir 29 Kasım’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ağırlayacak. 22-25 Mayıs 2014’te gerçekleştirilecek Anadolu EXPO 1. Canlı Besi ve Süt Hayvanları, Süt ve Et Teknolojileri Fuarı’nın tanıtımı ise 30 Kasım’da gala yemeği ile yapılacak

 
29 Kasım Cuma günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ağırlayacak olan İzmir, tarım ve hayvancılık gündemi ile sektör temsilcilerinin gözlerini üzerine çekecek. İhracat gündemiyle şehre gelen Bakan Eker’in yapacağı ziyaretlerde önemli açıklamalar yapması bekleniyor. İzmir’de tarım ve hayvancılık ile ilgili mesajlar verecek olan Eker, et ve süt boyutuyla büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık konularına dikkat çekecek.

 

30 Kasım Cumartesi günü de Türkiye’nin ilk canlı hayvan fuarı niteliğinde olacak organizasyonun tanıtımı yapılacak. 22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek Anadolu EXPO 1. Canlı Besi ve Süt Hayvanları, Süt ve Et Teknolojileri Fuarı’nın Danışma Kurulu toplantısı Balçova’daki Wyndham İzmir Özdilek’te (Crowne Plaza) saat 15.00’te yapılacak. Danışma Kurulu Toplantısının ardından aynı yerde saat 19.00’da gala yemeğine geçilecek. Gala yemeği tarım ve hayvancılık sektörünün paydaşlarını bir araya getirecek.

DİĞER HABERLER
Et ve Süt Kurumu 1200 ton et alacak

 

İzmir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni temsilen Başkan Ali Gülkaynak ve Müdür Feridun Azeroğlu, Kırmızı Et Üreticileri İzmir Birliği Başkanı Osman Civil, İzmir ili Damızlık Koyun Keçi Birliği’ni temsilen Ümit Şahinler, EGE-VET Genel Müdürü S. Tahir Yavuz, Gazeteci Yazar İsmail Uğural ve Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan’ın oluşturduğu Danışma Kurulu son hazırlıkları tamamladı. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen danışma kurulu üyelerine Gül Ceylan, fuarın maketi üzerinde çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Süt ve besi hayvancılığı bir arada

 

“Gençlik” temasıyla ilki gerçekleştirilecek fuar, 22-25 Mayıs 2014 tarihlerinde İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde açık alanda olacak. Türk hayvancılık sektörünün gelişimi adına ihtisas fuarı niteliğinde planlanan fuar, gelenekselleşerek gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edecek.

 
Fuar aslında iki ayrı fuardan oluşuyor. Anadolu Expo Canlı Besi Hayvanı Fuarı ve Anadolu Expo Canlı Süt Hayvanı Fuarı olarak ayrılan iki ayrı dal, aynı çatı altında tek fuarda sektörün önemli aktörlerini buluşturacak.

 

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde açık alanda yapılacak fuarlar tam bir görsel şölen niteliğinde geçecek. Pek çok etkinlik, yarışma ve şovların düzenleneceği organizasyonda, güzel süt sığırı yarışması, verimli besi sığırı yarışması, koyun keçi güzellik yarışması, açık artırmalar, genç çiftçilere yönelik süt sağım, boynuz köreltme yarışmaları olacak. Ayrıca tüm ziyaretçilerin davetli olacağı Et Mangal Partisi’nde “Hayvanların hangi bölgesini nasıl pişirirseniz et daha yumuşak olur?” gibi bilgiler anlatılacak. 36 ülkeden katılım bekleniyor

DİĞER HABERLER
Arılar Avrupa'yı ikiye böldü

 

unnamed (1)Organizasyonu hazırlayan Platform Fuarcılık’ın Genel Müdürü Gül Ceylan, “Fuarın temasını ‘gençlik’ olarak belirledik. Modern teknolojinin kullanıldığı hayvancılık işletmeleri aile işi olarak devam ettirilebilir, böylece hayvancılık gelişir ve daha karlı hale dönüşecek. Bu nedenle de çocuklarımızı gençlerimizi hayvancılığa özendirmek çok önemli” dedi.

 

36 ülkeden ziyaretçi beklediklerini vurgulayan Gül Ceylan, “Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımız ve Türk sanayicisi ve en önemlisi Türk üreticisi çok çalışıyor, gelişiyor, geliştiriyor. Bu gelişmeyi taçlandırmak istiyoruz. Dünya ya Türkiye’de çok başarılı işler yapıldığını bir kez daha bu kanıtlamak istiyoruz. 22-25 Mayıs 2014 İzmir’de Hayvancılık sektörünün düğünü var. Herkesi davet ediyoruz” dedi.

 

 


28 Kasım 2013. 10:02
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x