“Tam GÜN Yasası” ve Veteriner Hekimler


ekesim1yyy

 

Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, “Tam gün” olarak bilinen yasa tasarısına ilişkin, “Teklif olduğu gibi yasalaşırsa yapacağımız bir şey yok ama bunun haricinde tabiplere ve diş hekimlerinin özlük haklarına dair iyileştirme yaparlarsa, mağdur olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından girişimlerde bulunmasını isteyeceğiz” dedi.

 

Gözet, “Tam gün” tasarısı olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarıda hekimlere aylık 30 saat iş yeri hekimliğinin öngörüldüğünü belirterek, bunun haricinde özlük haklarıyla ilgili bir çalışmanın olmadığını anlattı.

 

Kamuda çalışan meslektaşlarının mesai dışında muayenehanelerinde vergilerini ödeyerek mesleklerini sürdürdüklerini dile getirerek, “Taslakta 30 saat iş yeri hekimliği verileceği belirtiliyor. Veteriner hekimlikte iş yeri hekimliği söz konusu değil. Hasta, veteriner hekimin ayağına gelmez, hekim hastanın ayağına gider. Ülkede serbest veteriner hekimlerin olmadığı yerde, orada kamuda çalışan hekimlerimiz muayenehanelerini açarak vergilerini ödeyerek bu hizmeti yapıyordu. Şu anda bu şekilde bir mağduriyetimiz var” şeklinde konuştu.

 

Tasarının yasalaşması halinde, meslektaşlarının vergi dairesinden kayıtlarını sildirip bu işi yapmaya devam edeceğini savunan Gözet, bu nedenle vergi kaçakçılığı ve gıda güvenliğinde ciddi sıkıntıların oluşacağını kaydetti.

DİĞER HABERLER
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,06 arttı

 

Gözet, tasarı meclise gelmeden birşey söylemenin mümkün olmadığını anlatarak, “Bu konuda girişimlerimiz devam ediyor ancak muayenehane açmaya izin verecekleri düşüncesinde değilim. Belki özlük haklarımızda bir takım düzeltmelere gidebilirler. Teklif olduğu gibi yasalaşırsa yapacağımız bir şey yok ama bunun haricinde tabiplere ve diş hekimlerinin özlük haklarına dair iyileştirme yaparlarsa, mağdur olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan girişimlerde bulunmasını isteyeceğiz” ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

 

 


28 Kasım 2013. 10:15
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x