Dünya Ekonomisindeki Yeni Dönem Masaya Yatırılıyor


mersin-serbest-bolge 

 

T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın himayelerinde, Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş-ESBAŞ’ın ev sahipliğinde ve İngiltere kökenli Dünya Serbest Bölgeler Konvansiyonu (World Free Zone Convention)-WFZC’ın organizasyonunda düzenlenecek olan ve Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’ın katılımın beklendiği “DÜNYADA SERBEST ve ÖZEL EKONOMİK BÖLGELERDE YENİ DÖNEM” Konferansı, 11-12 Aralık 2013 tarihlerinde, ESBAŞ Teknoloji Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. İzmir Valisi Mustafa TOPRAK ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı KOCAOĞLU da, konferansın açılış konuşmalarında katılımcılara hitap edecekler.

 

 

 

AB başkanlığını yürüten Litvanya ile Letonya, Hindistan ve İspanya’dan Ekonomi Bakanları’nın da davet edildiği konferansta, iki gün boyunca 30 farklı ülkeden konuşmacılar dünyadaki ekonomik dalgalanmalar üzerindeki rollerini aktaracak, küresel bir network ortamı yaratılacak.

 

 

 

Konferansta ağırlıklı olarak, Avrupa ve Amerika’da uygulanan ekonomik kalkınma modelleri, dünya ekonomisindeki yeni gelişmeler, ekonomik bloklar arası rekabet ve işbirlikleri, dünyanın ekonomik ihtiyaçlarını karşılama amacına yönelik yeni yaklaşımlar ele alınacak olup, ülkelerin ekonomik kalkınmalarında önemli bir yere sahip olan serbest bölgelerin, ekonomik gelişime ve kalkınmaya yönelik sundukları imkanların ele alınarak tartışılması hedeflenmektedir. Son yıllarda yaşanan global ekonomik krizden çıkarak toparlanmaya çalışan dünya ekonomisi, serbest bölgelerde yeni iş modelleri, yatırımı cazip kılacak yeni teşvikler, serbest ve özel ekonomik bölgelerin değişen dünya ekonomik şartlarına uyumu gibi çarpıcı konular; Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü, ABD Ulusal Dış Ticaret Bölgeleri Birliği, AB Parlamentosu, OECD, Şanghay Belediye ve yeni Pilot Serbest Bölgesi, Ernst & Young, Deloitte gibi önemli kurumlar tarafından detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

DİĞER HABERLER
İhracatçı süt tozunu yurtiçinden temin edecek

 

 

 

Uluslararası yatırımcıların, finans kaynaklarının, serbest bölge temsilcilerinin yanı sıra ülkeler bazında resmi delegasyonların katılacağı konferansa, ayrıca ülkemiz Gümrük ve Maliye bakanlıklarından da üst düzeyde katılım sağlanacak.

 

 

 

Konferansın öncesi, 9-10 Aralık tarihlerinde düzenlenecek eğitim programlarıyla, Yatırımcı Çekmede Mükemmelliği Yakalamak: İş İstihbaratı Ve Teşviklerin Rolü; Master plan Esasları; Kamu – Özel Ortaklığı Esasları Ve Yönetimi konuları Dünya Bankası ve ECORYS gibi önemli kurumların uzmanlarınca değerlendirilecek.

 

 


29 Kasım 2013. 19:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x