Türklere Ukrayna’da 60 gün vizesiz kalacak


ukraynaturkiyebayrak1
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği, Türklere Ukrayna’da 60 gün vizesiz kalma sözünü tuttu.

 

İlk olarak Türkiye, Ukraynalıların yapacakları seyahatlerinde, 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla 30 gün olan vizesiz kalış süresinin, 60 güne kadar çıkarmıştı.

 

Eylül ayında Türkiye’de düzenlenen Türkiye – Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısında, Erdoğan’a söz veren Yanukoviç, aynı adımı atarak Türkiye vatandaşlarına, Ukrayna’da 60 gün vizesiz kalmasına imk’n tanıyan kanunu imzaladı.

 

Konuya ilişkin ‘665/2013’ sayılı kanun Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Resmi Sitesi’nde, yayınlanarak yürürlülüğe girdi. Yanukoviç’in imzaladığı kararla birlikte, Türkiye vatandaşları, Ukrayna’da 180 gün içinde toplamda 90 günü aşmamak kaydıyla Ukrayna’da 60 gün vizesiz kalabilecek.

 

Gelişmeyi Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendiren Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar; ‘Türkiye ile Ukrayna ortak tarihi ilişkilere sahip iki ülke. İki ülke ilişkileri tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Bu gelişme iki ülke arasında karşılıklı geliş gidişleri arttıracaktır. Kişilerin serbest dolaşımı iki ülkenin turizm ve ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Şimdiki hedefimiz ise iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması.’ dedi.

 

THY KARARI OLUMLU KARŞILADI

 

DİĞER HABERLER
Gürcü hamsisi fiyatları düşürecek

Cihan’a konuşan Türk Hava Yolları (THY) Kiev Müdürü Hakan Yılmaz, kararı olumlu karşıladı. Türklerin 60 gün Ukrayna’da vizesiz kalmasının hem sefer atışlarına hem de seferlerin doluluk oranını etkileyeceğini belirten Hakan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yanukoviç’in aldığı bu kararın ileri de olası kapasite artışını da getireceğini söyledi.

 

Yanukoviç, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’nin vizesiz seyahat süresini 60 güne uzattığını ancak Ukrayna tarafında sürenin 30 gün olduğunu ve bu dengesizliğin giderilmesi için çalışacaklarını söylemiş ve bu hususta Erdoğan’a söz vermişti.


3 Aralık 2013. 21:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x