Botanik Parkı Türkiye coğrafyasını sergileyecek


GNA_5208_JPG

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Salih Bezci ve beraberindeki heyeti kabul etti.
ATO Başkanı Salih Bezci, Bakan Eker’e Ankara’da oluşturulacak botanik bahçesi için teşekkür etti.
Bakan Eker görüşmede Ankara’ da uluslararası standartlarda yapılacak olan botanik parkının Türkiye coğrafyasının tamamının sergileneceği bir alan olacağını belirtti. Uluslararası Botanik Parkları Birliği’nin belirlediği tüm kriterlerin karşılandığını belirten Bakan Eker; “Ankara’da yapılacak olan botanik parkıyla biz tabii, doğal ve ekolojik varlıklarımızı muhafaza edecek hem de kendi milli değerlerimizi korumuş olacağız” dedi.

 

 

Türkiye Milli Botanik Bahçesi’nin 2 bin 500 dekarlık arazide kurulacağını, bu amaçla şimdiden 150 bin ağaç dikildiğini belirten Bakan Eker, projenin 2015 yılı nisan ayında tamamlanacağını kaydetti. Botanik Bahçesi’nin yapılış amacının Türkiye coğrafyasının sahip olduğu farklı bitki türlerinin muhafaza altına alınması olduğunu belirten Bakan Eker, bu projeyle Türkiye’nin bitki gen varlığının korunacağını ve kayıt altına alınacağını ifade etti.

 

 

Bakan Eker, Ar-Ge faaliyetlerine imkan tanıyacak bir altyapı sağlanacağını, ayrıca vatandaşların biyoçeşitlilik konusunda bilgi ve ilgisinin artırılacağını anlattı.
Bakan Eker proje kapsamında ulusal ölçekli bir tarım müzesinin de kurulacağını açıkladı.

DİĞER HABERLER
Köprü ve otoyollar ücretsiz

5 Aralık 2013. 10:43
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x