Bakan”Keçi Ankara’nın En Önemli Değeridir.Markasıdır”


Keci_01

 

 

-BAKAN EKER “KEÇİ ANKARA’NIN EN ÖNEMLİ DEĞERİDİR. MARKASIDIR. ANKARA’YA DA İSİM VERMİŞTİR, ANKARA İSMİNİ ONA VERMİŞTİR”

 

 

 ARALIK 2013-Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara Ticaret Odası’nın önerisi üzerine Ankara’da bulunan termal kaynakların olduğu yerlerden belirlenecek bir bölgede organize sera bölgesi kurulabileceğini söyledi.

 

 

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i makamında ziyaret etti.  Ankara Ticaret Odası’nın çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Eker, ATO heyetinin önerisi üzerine Ankara’da termal kaynakla ısıtılacak bir sera bölgesinin yapılabileceğini kaydetti. Bakan Eker, seracılıkta en önemli sorununun üretim maliyetleri içerisinde yer alan enerji kalemi olduğunu belirterek, “Serayı ısıtmak çok masraflı. Ancak, termal su kaynağı ile ısıtılabilir sera yapılırsa maliyet düşer ve üretim ekonomik olur” dedi. Ankara’nın termal bölgelerini tek tek sıralayan Bakan Eker, “Oturun çalışın ve proje getirin. Neresi uygunsa oraya organize sera bölgesi yapılabilir” diye konuştu.

 

 

-BİYOÇEŞİTLİLİĞİN SİGORTA POLİÇESİ-

 

 

ATO Başkanı Bezci’nin Ankara’da oluşturulacak Botanik Park için teşekkür etmesi üzerine Bakan Eker, 2 bin 500 dekarlık alanda kurulacak Botanik Park’ın Türkiye biyoçeşitliliğini koruma altına alacağını belirtti. Uluslararası Botanik Parkları Birliği’nin belirlediği tüm kriterlerin karşılandığını anlatan Bakan Eker, “Bu parkla biz doğal ve ekolojik varlıklarımızı muhafaza ederek milli değerlerimizi korumuş olacağız. Parkımız biyoçeşitliliğin sigorta poliçesi olacak” dedi. Park arazisine şimdiden 150 bin ağaç diktiklerini kaydeden Bakan Eker, projenin 2015 yılı Nisan ayında tamamlanacağını söyledi.

DİĞER HABERLER
Ülkemizde Bilimsel Veteriner Hekimliği Öğreniminin Başlamasının 173. Yıldönümü

 

unnamed

 

 

-ANKARA KEÇİSİ’NE SAHİP ÇIKTIK, HATIRLATIYORUZ-

 

 

ATO Başkanı Bezci de, Ankara Ticaret Odası’nın Ankara keçisi başta olmak üzere Ankara’ya ait, öz değerlerini hatırlatmak için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Ankara Keçisi’nden üretilen tiftiğin dünyanın en kaliteli ipliği olarak bilindiğinin altını çizen Bezci, “Dünyanın tanıdığı değer Ankara’da unutulmuş durumda. Yeniden hatırlatmak için çalışıyoruz” dedi. Bezci, Bakan Eker’e Ankara keçisinin tiftiğinden dokunmuş kaşkol hediye etti.

 

 

Ankara Keçisi’nin Sadrazam Mustafa Reşit Paşa’nın Kraliçe Victoria’ya hediye etmesiyle yurtdışına çıktığının bilgisini veren Bakan Eker, Ankara Tiftiğinin bir yıl boyunca 2-2,5 kilo tiftik ve bir yavru verdiğini anlattı. Bakan Eker, şunları söyledi:

 

 

“Ankara Keçisi Ankara’nın en önemli değeridir. Markasıdır. Ankara’ya isim vermiştir. Ankara ismini ona vermiştir. Bugün dünyada biliniyor ancak bizde tiftik işlenmiyor, pazarlaması da yapılmıyor. Destekleme kapsamına aldık, para veriyoruz ancak tiftik keçisi sayısı çok düştü.  Esas mesele tiftiğin gelişmesi ve talep oluşturulmasıdır. Dokuma sanayi tiftiği işlerse insanların tiftiğe ihtiyacı artar ve üreticiler üretmeye başlar.”

 


6 Aralık 2013. 13:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x