Hz. Mevlana Anılıyor


AW000505

 

 

Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı “Sevgi ve Hoşgörü Yürüyüşü” ile başladı.

 

 

 

Alaaddin Bulvarı ile Mevlana Caddesi’nin birleştiği noktada bulunan Kandil, okunan dua eşliğinde Bakan Hayati Yazıcı, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Hz. Mevlana’nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru tarafından yakıldı.

 

 

 

Kandil uyandırma merasimi ile başlayan törende, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü ile Kültür Ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu eşliğinde Konya Valiliği’ne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

 

 

 

Yürüyüşe protokolün yanı sıra yerli ve yabancı turistler ile Konyalılar da yoğun ilgi gösterdi. Konya Valiliği önünde Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü’nün verdiği konserin ardından yürüyüş Mevlana Müzesi’nde son buldu. Mevlana Müzesi girişinde “Gülbang Duası” okunduktan sonra çocuk semazenler, sema gösterisi sundu. Müze içerisinde yoğunluğa neden olan sema gösterisini Bakan Hayati Yazıcı ve beraberindeki protokol de izledi.


DİĞER HABERLER
Kamuoyu Açıklaması
8 Aralık 2013. 18:32
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x