Mustafa Balbay serbest!


2e346e0a72eb560a0bd1a9ae695b2d5b_k
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından 4 yıl 277 gündür tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın tahliyesine karar verdi. Ayrıca Balbay’a yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Balbay, kararın ardından tahliye edildi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi , Balbay’ın yarın TBMM’de bütçe görüşmeleri öncesinde yemin edeceğini söyledi.
Balbay’ın tahliye kararı, cezaevi önünde bekleyen CHP’liler tarafından sevinçle karşılandı. Davuz-zurna eşliğinde halay çekenlerin yanısıra bazı partililerin ise sevinç gözyaşları döktüğü görüldü.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin, tutukluluğunun makul süreyi aştığı ve seçilme hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu haklı bularak, 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmettiği Balbay’ın tahliye talebini görüştü.

 

 

MUSTAFA BALBAY’IN BABA EVİNDE SEVİNÇ

 

Nazilli Yıldıztepe Mahallesi’ndeki evlerinde yaşayan anne Melek ve baba Fevzi Balbay’ın, Anayasa Mahkemesinin CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal hakkında “uzun süre tutuklu kalmasıyla milletin temsil yetkisinin ölçüsüzce ihlal edildiği” yönünde aldığı kararın ardından oğullarının tahliye edileceği yönündeki beklentisi mutlu sona erdi.

 

Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirme sonucu Balbay’ın tahliyesine karar vererek, başka suçtan tutuklu veya hükümlü olmadığı takdirde derhal salıverilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılmasını kararlaştırdı. Balbay hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbirinin uygulanmasına da hükmedildi.

DİĞER HABERLER
Atlar Yumurta İçin Koştu

 

GÜN BOYU NELER YAŞANDI?

 

Ergenekon Davası’nda tahliye talebi değerlendirilen Mustafa Balbay için savcı tahliye talep etmiş, karar, Balbay’ın Twitter adresinden duyurulmuştu.

 

Anayasa Mahkemesi Birinci Bölümü, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın yaptıkları bireysel başvuruyla ilgili kararın gerekçesi üzerindeki taslak çalışmalarını tamamladı. Yapılacak düzeltmelerin ardından gerekçeli karar yarın öğleden sonra İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek.

 

34 yıl 8 ay hapis cezası alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın avukatlarının Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geçtiğimiz hafta verdikleri dilekçede, Anayasa Mahkemesi’nin Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal hakkında tutukluluklarının makul süreyi aştığı ve seçilme haklarının ihlali iddiasıyla yapılan başvuruyu haklı bularak, Balbay’a 5 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmettiği hatırlatıldı. Dilekçede, Anayasa Mahkemesi’nin kararı üzerine Balbay’ın tahliye edilmesi istendi. Ancak geçen hafta mahkemeden karar çıkmadı.

 

Balbay’ın avukatları Ulaş Özkan ve Oktay Yılmaz, karar için bugün yine mahkeme heyeti ile görüşmek üzere Silivri’ye gitti.

 

Ergenekon davasına bakan savcı, Mustafa Balbay’ın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

 

Savcının tahliye talebi yönündeki mütalaası da Mustafa Balbay’ın Twitter hesabından şu sözlerle duyuruldu:
”Avukatlarımız tarafından edinilen bilgiye göre Ergenekon davasına bakan savcı Mustafa Balbay’ın tahliye edilmesini istedi.Mahkemenin mütalaa yönünde tahliye kararı vermesini bekliyoruz. Umarım güzel haberi bugün sizlerle paylaşacağız.”

 

DİĞER HABERLER
Seyit Onbaşı'nın Ağzından Çanakkale Destanı

CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Ankara Sincan Cezaevinden serbest bırakıldıktan sonra ilk açıklamarını yaptı.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sincan’daki cezaevinden tahliye edildi. Tahliye sonrası açıklama yapan Balbay, “Süreç ‘Sünger çekelim’ denecek bir süreç değil ama kin güdülecek bir süreç de değil. Cezaevinde çürüyeceğimize hiç inanmamıştık. Bir girdim bin çıkıyorum.” dedi.
İçeride kalan onlarca yüzlerce tutukluya karşı sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını yürekten diliyorum. Yarın öğle

 

‘SÜNGER ÇEKELİM KİN GÜDELİM SÜRECİ DEĞİL’

 

Haksızlıklara karşı bundan sonraki yaşamımda sonuna kadar mücadele edeceğim. Süreç ‘Sünger çekelim’ denecek bir süreç değil ama kin güdülecek bir süreç de değil. Herkese karşı ilk sözüm şudur: Gelin tanış olalım! Ben bu aşamadan sonra Türkiye’de hukuku arayanların bu ülkeye barışın gelmesini isteyenlerrin de mücadelesinde kendimi daha büyük sorumlulukta hissediyorum. AYM çok önemli bir karar aldı. ‘Balbay uzun tutukluluk süresi nedeniyle halka karşı milletvekilllik görevini yapmaması nedeniyle hak kaybına uğramıştır’ dedi.

 

 

 

 


9 Aralık 2013. 20:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x