Ulusal Süt Konseyi, Harun Çallı’yla devam ediyor


1386686849810Süt sektörünün paydaşlarını bir araya getiren Ulusal Süt Konseyi’nin (USK) 3. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da yapıldı. 2. Genel Kurul’da Başkan seçilen Harun Çallı’nın, son genel kurulda yapılan oylamayla başkanlığa devam etmesi kararı alındı.

 

 

 
Genel Kurulda yapılan seçimle Ulusal Süt Konseyi’nin 12 kişilik Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi.

 
Genel Kurul öncesinde USK bünyesindeki üretici-sanayici-kamu-araştırma kurumları, meslek odaları ve STK alt grupları adına genel kurul oluşumu için yapılan önseçimle, 15’er kişilik temsilciler belirlendi.

 
USK Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı’nın yaptığı açış konuşmasında, “Türkiye’deki tarımsal üretim içinde en yüksek üretimin sütte gerçekleştiği, sektörün gıda sanayi içinde %16 paya sahip olduğu belirtildi. Ocak 2009’da kurulan USK’nın sektörün gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Çallı, AB’ye ihracat kapısının açılmasının ardından, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin ihracat potansiyelinin de artacağını vurguladı. Aynı zamanda Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı olan Harun Çallı, USK’nın yakın bir geçmişte kurulmasına rağmen süt sektörüne önemli katkıları olduğunun altını çizdi.

 
Ulusal Süt Konseyi 3. Olağan Genel Kurulu sonucuna göre oluşturulan yeni yönetim kurulu;

DİĞER HABERLER
Türkiye Bulgaristan’ı iki alternatifle by-pass edecek

 

USK Yönetim Kurulu
Üretici alt grubu: Tevfik Keskin, Tuncer Başoğlu, Ahmet Ertürk
Sanayici alt grubu: Harun Çallı (Yönetim Kurulu Başkanı), Hasan Girenes, Koşat Gürler
Kamu: Mustafa Kayhan, Tayfun Kılıç, Osman Uzun
Araştırma kurumları, meslek odaları ve STK alt grubu: Prof. Dr. Muhittin Özder, Prof. Dr. Atila Yetişemiyen, Prof. Dr. E. Sinan Poyrazoğlu

 

USK Denetim Kurulu:
Üretici alt grubu: Cihat Şimşek
Sanayici alt grubu: Adnan Çavuş
Kamu: Cengiz Alpsoy
Araştırma kurumları, meslek odaları ve STK alt grubu: Yıldız Ayaz


10 Aralık 2013. 17:04
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x