Çin’de Resmi Yemeklerde Vahşi Hayvan Menüsü Yasak


ruyada-et-yemek

Hükümet resmi yemek ve resepsiyonlara ilişkin yeni bir genelge yayımladı Yetkililere pahalı yemek ikramı ve hediye vermek yasaklandı
Çin’de yayımlanan bir genelgeyle, resmi resepsiyon ve yemeklerde vahşi hayvanların kullanıldığı yemeklerin menülerde bulunması yasaklandı.

 

Çin Devlet Konseyi ve Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi tarafından yayımlanan genelgede ayrıca, resepsiyon ve konuk ağırlamada kamu finansmanının kullanımına dair ayrıntılı kurallar yayımlandı.

 

Buna göre resmi yemeklerde, köpekbalığı yüzgeci gibi vahşi hayvanların kullanıldığı birçok yemek yasaklandı.

 

Ayrıca, merkezden yerele ziyarete giden yetkililer, öğün ve harcamalarını kendisi organize edecek, ev sahibi yetkili ise sadece bir resepsiyon verebilecek. Pahalı sigara ve içkilerin servis edilmesi, resmi yemeklerin özel klüp ya da aşırı lüks mekanlarda verilmesi de yasak.

 

-Yerel yetkililere suit oda yasağı-

 

Konferans ve çeşitli aktivitelerin turistik yerler ya da ticari eğlence mekanlarında verilmemesi vurgulanan genelgede, hükümet fonlarının kişisel eğlence ve dinlenme amaçlı kullanılmaması gerektiği kaydedildi.

 

Yerel yetkililerin iş seyahatlerinde suit odalarda kalmaması belirtilirken, ev sahiplerinin de nakit para ve kıymetli eşyaları hediye olarak vermesi yasaklandı.

 

Genelgede, havaalanı ve istasyonlarda kırmızı halı, karşılama töreni gibi uygulamaların da yapılmayacağı, bu konuların sıkı olarak denetleneceği belirtildi. Resepsiyon gibi resmi organizasyonlarda hükümet ve polis araçlarının kullanımının da minimum seviyede tutulması gerektiği vurgulandı.

DİĞER HABERLER
Yumurtayı sebze ve meyveyle tüketin

 

-Resepsiyon bütçesi kamuya açık olacak-

 

Genelgeye göre, organizasyonlarda yapılan harcamaların, bütçelerde ayrı bir kalem olarak belirtilmesi ve kamu denetimine açık olması gerekiyor.

 

Hükümetin disiplin birimlerinin uygulamayı sıkı bir şekilde denetleyeceği vurgulanırken, kurala uyulmayan yetkililerin sorumlu tutulacağı ifade edildi.

 

Yayımlanan genelge ayrıca, devlet şirketleri, devlete bağlı finansal kurumlar ve devletin sponsor olduğu organizasyonlara da gönderildi.

 

Ülkede geçen yıl yönetimin değişmesiyle, yolsuzluk başta olmak üzere bürokrasi, şekilcilik ve aşırı savurganlığın önüne geçilmesi için çalışmalar yapılacağı açıklanmıştı. Çin genelinde birçok yerel yetkilinin keyfi uygulamaları ile lüks ve sefahat içindeki yaşamları, ülke kamuoyunda sıklıkla tartışılan konuların başında geliyordu.

AA

 

 

 


11 Aralık 2013. 10:11
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x