DuPont Pioneer, müşterilerini sahte kanola tohumu hakkında uyarıyor..


mf_extreme_farming2_f

Çiftçiler Pioneer® marka ürünlerinin orijinal olup olmadığını sorgulamalıdır.

 

 

 

 

DuPont tohum üretim şirketi DuPont Pioneer, usülsüz olarak Pioneer® markasıyla adlandırılmış sahte kanola tohumu PT200CL’nin üretim, ambalajlama, dağıtım ve satışında hiç bir rol oynamadığını veya sorumluluk üstlenmediğini beyan etmektedir.

 

 

 

Konu ile ilgili olarak suçluların tespit edilmesi ve yargılanması için soruşturmalar açılmıştır. Pioneer ilgili makamlarla bu konuda iletişim halindedir.

 

 

 

Orjinal marka Pioneer® paketleme ve tohum kalite standartlarına uygun olarak üretilmemiş olan sahte Pioneer® markalı PT200CL kanola tohumu Ekim ve Kasım aylarında Trakya’da tespit edilmiştir. Bu sahte ürünlerin yurtdışından ithal edildiği düşünülmektedir.

 

 

 

Pioneer, PT200CL’nin Türkiye’de Pioneer tarafından pazarlanmadığını hatırlatmakta ve bu sahte tohumların Pioneer® markasına ait ürünlerin fizyolojik ve üretim standartlarını taşımadığından ve ayrıca ürün etiket açıklamalarına sahip olmadığından kullanımının çiftçiler için önemli ekonomik kayıplara yol açacağının altını çizmektedir.

 

 

 

DuPont Pioneer Türkiye ve Kafkas Ülkeleri Operasyonlar Müdürü Serdar Tuluktoraman şunları belirtmiştir: “Ürünlerimizin tüm üretim ve dağıtım aşamaları her şarj için sıkı kontrollere tabidir. Ayrıca, Pioneer orijinal ürünlerinin tanınırlık ve takip edilebilirliğini garanti eder.”  “Pioneer® marka tohumlar, şirketimizin sağladığı talimat ve yönergelere göre kullanılırsa, adaptasyon ve agronomik ürün performansı bakımından beklenen sonuçları verecektir. Yetkili makamların bu konuyu en kısa sürede açıklığa kavuşturmaları konusunda ısrarcı olmakla birlikte suçluların belirlenmesi sürecine her türlü desteği vereceğimizi bildiririz. Ayrıca bayi ve kullanıcılarımızı sahte ürünlerin kullanılmasındaki riskler konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri

 

 

 

 

DuPont Pioneer 90’ı aşkın ülkedeki çiftçilere yüksek kaliteli tohumlar sağlayan, dünyanın önde gelen ileri bitki genetiği geliştiricisi ve tedarikçisidir. Çiftçi verimliliğini ve kârlılığını artırmak için  uzman destek ve hizmetleri sağlamakta ve her yerde sürdürülebilir tarım sistemleri geliştirmek üzere çaba göstermektedir.

 

 

 

 

DuPont (NYSE: DD): 1802’den beri, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetlerle, küresel pazara birinci sınıf bilim ve mühendislik sunuyor. DuPont müşterilerle, hükümetlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve düşünce liderleriyle işbirliği yaparak, dünyanın dört bir yanındaki insanlara yeterli ve sağlıklı gıda sağlamak, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak, enerji verimliliğini arttırmak ve yaşamı ve çevreyi korumak gibi küresel sorunlara çözüm bulunmasına yardım edebileceğine inanıyor. DuPont ve DuPont’un paydaşları bir araya getiren inovasyon taahhüdü ile ilgili ayrıntılı bilgi için www.dupont.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


12 Aralık 2013. 14:46
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x