Kanatlı Sektöründe Yeni Yapılanmaya Doğru


384184_282183948558387_1072090202_n

 

 

Bolu’nun en önemli sektörü olan kanatlı hayvancılığının geliştirilerek rekabet gücünün yükselmesi için çalışmalar başlatıldı.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açılan 30 milyon TL bütçeli Kümelenme Destek Programı’na Bolu’dan da proje sunulması için harekete geçen Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı müşterek koordinasyonuyla, İlin en önde gelen sektörü olan kanatlı hayvancılığın kümelenme modeli ile bir bütün olarak gelişerek rekabet gücünün daha da yükselmesi için kolları sıvadı.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan bu önemli toplantıda, sektörün tüm kollarının temsilcileri bir araya gelerek sorunlarını dile getirdiler.

 

 

Yapılan toplantıda görüşlerini açıklayan TSO Başkanı Türker Ateş, Bakanlık tarafından yapılan çağrı kapsamında, Bolu ili olarak iki sektörde proje hazırlanması planlandığı ve bu projelerden ilkinin kanatlı hayvancılık, diğerinin ise Gerede ilçesinde dericilik sanayisi olduğunun altı çizildi.

 

 

 

Gerçekleşmesi planlanan programa başvurunun birinci şartı olarak, projenin ana temasının, TSO, AİBÜ ve 20 sektör kuruluşunun oluşturacağınıanlatan TSO Başkanı Türker Ateş, bu ayaklardan birisi olmadan proje sunmanın söz konusu olmayacağının altını çizdi. Projeden beklentilerini dile getiren Ateş, “Bizlerin bu proje ile hedeflediği, entegre tesisleriyle, yetiştiricileriyle, ekipman üreticileriyle ve diğer hizmet sağlayıcılarıyla birlikte kanatlı hayvancılık sektörünün bir bütün olarak bir güç oluşturması ve rekabet gücünün çok daha fazla artması; kümede yer alan kuruluşlarca müştereken belirlenecek başlıklarda detaylı çalışmalar yapılması, bir yol haritasının oluşturulması, yanı sıra bir bütün olarak sektörün sesi olacak, etkin bir lobi gücü sağlanmasıdır” dedi.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Uzmanı Hale Gülbaz tarafından kümelenme programı ile ilgili katılımcılara detay bilgiler aktarıldı. Projenin hazırlanabilmesi için sektör oyuncularının etkin katılımının ve desteğinin arandığı toplantıda entegre tesisler ve diğer sektör firmalarının projeye destek verdiği görülürken, başvuru için gerekli olan 20 sektör kuruluşunun katılım beyanı alınarak projenin ilk adımı tamamlanmış oldu.

DİĞER HABERLER
Kahverengi yumurta mı,beyaz yumurta mı?

 

 

Kanatlı Hayvancılık Kümesi projesinin hazırlıklarının TSO ve MARKA koordinasyonuyla tamamlanarak projenin 27 Aralık’a kadar Bakanlığa verilmesi planlanıyor.


16 Aralık 2013. 11:20
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x