Kiev’de Sovyet simgeleri sökülüyor


55889
Lenin heykelinin 8 Aralık’ta bir grup gösterici tarafından yıkılması ve parçalanmasının ardından dün de Kiev Belediyesi’nin önündeki Sovyet yıldızı yerinden söküldü
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 21 Kasım’da başlayan olaylar devam ediyor. Lenin heykelinin 8 Aralık’ta bir grup gösterici tarafından yıkılması ve parçalanmasının ardından dün de Kiev Belediyesi’nin önündeki Sovyet yıldızı yerinden söküldü.

 

 

Kiev Belediye binasına, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra 1950 yılında dikilen Sovyet yıldızı, dün akşam saatlerinde kimliği bilinmeyen kişilerce yerinden söküldü.

 

 

Basına yansıyan görüntülerde göstericiler “Ukrayna’ya şan olsun, kahramanlara şan olsun” sloganları attı.

 

 

Kiev Belediyesi göstericilerin kontrolünde

 

 

Ortaklık Anlaşması’nın askıya alınmasının ardında başlayan protesto gösterileri nedeniyle Kiev Belediyesi’nin de bulunduğu Kreşatik Caddesi araç trafiğine kapalı durumda.

 

 

Göstericilerin Kiev Belediyesi’ndeki işgali de devam ediyor. Belediye binasının toplantı salonunu ve koridorları kullanan göstericiler, bina içinde yemek yapıyor, basın toplantısı düzenliyor.

 

 

Göstericiler Belediye Başkanı’nın ofisi ve bazı odaların mühürlendiğini ve içeri girilmediğini ifade ederken, belediye çalışanları odalara girildiğini belirtiyorlar.


DİĞER HABERLER
Yumurtanın raf ömrünü uzatan proje
16 Aralık 2013. 13:13
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x