Türkiye ve Dünya’nın Hayvan Aşısı Adıyaman’dan


2013-12-12-turkiye-ve-dunyanin-hayvan-asisi-ihtiyaci-adiyaman’dan-

İşadamı Abdullah Tutak ve yabancı iş ortakları tarafından Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde inşa edilen koruyucu veteriner aşıları üretim merkezi 2014 yılında faaliyete başlıyor.

 

 

 
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Organize Sanayi Bölgesine geçerek, yapımı devam eden tesisin inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Demirtaş, inşaatı devam eden ve 2014 yılında faaliyete geçecek olan tesisin üreteceği ürünlerle ilgili işletme sahibi işadamı Abdullah Tutak’tan bilgi aldı.

 

 

İnşaat çalışmaları devam eden tesisisin son durumu ile ilgili Vali Mahmut Demirtaş’a bilgi veren işadamı Abdullah Tutak, “Organize Sanayi Bölgesinde inşaatı devam eden bu tesisimiz tamamen yabancı kaynaklı kredilerle yapılmaktadır. Tesisimiz toplam 28 bin metre kare alana sahiptir. 16 bin metre kare kapalı alanı mevcuttur. Yapımı devam eden tesisimiz yurt dışında yerleşik iş ortakları ile birlikte Adıyaman’da alanında uzman personel ve dünya standartlarında modern laboratuvarlarda ve teknolojik makinelerle veteriner aşıları üretimi yapacaktır. Tesisimiz 2014 yılında tamamlanarak üretime başlayacaktır. Yılda 20 milyon doz Şap Aşısı, Çiçek Aşısı, Koyun Keçi, Sığır ve Balıklara yönelik veteriner aşıları üretilecektir. Tesisin tamamen faaliyete geçmesiyle birlikte Adıyaman’da 80 kişilik bir istihdam yaratacağız. Üretimle birlikte hem yerli bir ihtiyaç karşılanacak hem de yurt dışında birçok ülkeye ihracat yapılacaktır”dedi.

DİĞER HABERLER
Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Et Balık Kurumunu Ziyaret etti.

 

Vali Mahmut Demirtaş ise, tesisin sahibi Abdullah Tutak’ın verdiği bilgilerin ilimizin sanayisi için memnuniyet verici olduğunu belirterek, “İşletmemizin faaliyete geçmesiyle birlikte ülkemiz ekonomisine katkı sağlamanın yanında ilimizde de istihdam imkanları yaratılacaktır. İlimize yaptıkları ve yapacakları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum”dedi.

http://www.gaphaber.net/turkiye-ve-dunyanin-hayvan-asisi-ihtiyaci-adiyaman’dan-1402.html


16 Aralık 2013. 13:20
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x