Yüzde 25’i hibeli Orköy kredili,Simental cinsi süt sığırı dağıtımı….


unnamed (1)

 

Yüzde 25’i hibe olan Orköy kredili Simental cinsi süt sığırları, Çankırı’nın orman köyü olan Akören’deki ailelere, ikişer adet olarak teslim edildi.

 
Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü kredisiyle Akören Köyü vatandaşlarına verilen simental süt sığırlarının hak sahiplerine teslim töreni, 16 Aralık günü Vali Vahdettin Özcan’ın katılımıyla yapıldı.

 

unnamed
Amaç, orman köylerini desteklemek

 
Akören’de yapılan hayvan teslim törende konuşan Ankara Orman Bölge Müdür Yardımcısı Bekir Karacabey “Görevimiz orman köylerimizi korumak, geliştirmek ve desteklemek” derken, Orman ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanı Sırrı Köstereli de, Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü’nün amacının, orman köylerine destek sağlamak olduğunu, bu bölgenin refah seviyesinin artması için her türlü desteğin sağlanacağını dile getirdi.

 
Hak sahiplerine 2’şer adet verildi

 
Vali Vahdettin Özcan ise “İl özel idaresi ve kaymakamlarımız Köydes projesi kapsamında var gücü ile çalışıyor. Köylerde yaptığımız yol çalışmaları, kilit parke gibi hizmetlere devam edeceğiz” dedi.Vali, %25’i hibe olan Orköy kredisi ile hak sahiplerine, ikişer adet süt sığırı verildiğini belirterek, teslim alan ailelere hayırlı olmasını diledi.

 
Törene, Vali Yardımcısı Şerefnur Oktay, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, daire müdürleri,köy muhtarı, komşu köy muhtarları ve köylüler katıldı.

DİĞER HABERLER
Türkiye Ziraatçılar Derneği'nden Et ve Süt Kurumu'na Ödül

 

(Halim Utlu)

 


17 Aralık 2013. 12:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x