Güneydoğu’ya Balık Açılımı…!


Balıkçılardan Güneydoğu’ya Hamsili Kardeşlik Köprüsü
 
Karadenizli balıkçılar, birlik ve kardeşlik adına Güneydoğu’daki vatandaşlara ücretsiz dağıtılmak üzere tonlarca hamsi gönderiyor.

Bölge şehirlerindeki valiliklerle ortaklaşa yapılan organizasyonlarda valilikler nakliye araçlarını ve şehirlerdeki dağıtım işini ayarlayacak. Kampanya çerçevesinde bir tır dolusu ilk hamsi Samsun’dan Diyarbakır’a gönderilmek üzere yola çıkarıldı. Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak, “İlk olarak Samsunlu balıkçılar olarak biz gönderiyoruz. Arkamızdan Karadeniz bölgesindeki bütün şehirlerdeki balıkçılar kampanyayı sürdürecek.” dedi.

Balıkçılar arasında alınan karar doğrultusunda başlatılan kampanya kapsamında, Samsun’dan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak gözetiminde 20 ton balık özel soğutma sistemli tıra yükletilerek Diyarbakır’a hareket etti. Hamsi tırı Diyarbakır’a ulaştığında Valilik koordinasyonunda halka dağıtılacak. Tı’rın masrafının da ayrıca Diyarbakır Valiliği tarafından karşılanacağı belirtildi. İlk etapta Samsun’dan Diyarbakır’a gönderilen hamsinin yanı sıra, diğer illere Karadeniz balıkçıları tarafından hamsi gönderilecek. Karadeniz hamsisinin bu yıl çok bol çıktığını balıkçının ve vatandaşların yüzünü güldürdüğünü belirten Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak, “Karadeniz’de çıkan hamside Türkiye’deki bütün vatandaşların hakkı var. Biz de başlatılan bu kampanya çerçevesinde Diyarbakır’daki kardeşlerimize ilk etapta 20 ton balık gönderme kararı aldık.” dedi.

DİĞER HABERLER
Mükremin Göleti Dondu Balıkçılar Üzgün

Davut Kıyak, “Hamsi bizim, Karadeniz’in ve Türkiye’nin nimetidir. Biz bölge olarak bolca bu hamsiden faydalanıyoruz ama Güneydoğuya taze hamsi tam ulaştırılamıyor. Ayarladığımız soğuk hava sistemli Tırla 20 ton taze hamsiyi buzlayarak yükledik. Cumartesi günü taze bir şekilde Diyarbakır’a ulaşacak.” diye ifade etti.

Et fiyatlarının oldukça yükseldiği bu dönemde vatandaşlar için iyi bir besin olacağını anlatan Kıyak ayrıca birlik ve beraberlik adına da anlamlı bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Kıyak, şöyle devam etti: “Biz 20 ton hamsi ile bunu başlattık. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde gönderilen balıkların sembolik de olsa kardeşlik köprüsü kurulmasına vesile olacaktır. Diğer balıkçı kardeşlerimizde bunu devam ettireceğinden hiç şüphem yok. Biz Karadeniz’de çok düşük fiyatlarla hamsi yiyorsak oradaki kardeşlerimizde bundan nasiplensin. Şimdiden kardeşlerimize afiyet olsun diyorum.”

Yaptığı daha önceki kampanya ve yardımlarla adından söz ettiren Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Davut Kıyak, en son yaptığı yardımda da 1 Eylül’de sona eren av yasağının ardından sezonun ilk hasılatını sel altında kalan Pakistan’a göndermişti.


5 Kasım 2010. 13:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

6 Yorum
Eskiler
En Yeniler
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
ömer malkoç
ömer malkoç
13 yıl önce

davut kıyak kimdirki su ürünleri koop. baskanı olmus.acaba kendisi balıkcılıgın b sini bılıyormu balık satma ile balıkcı olunmaz balıkcılık bır zanattır balıkcılıgı bıraksında komısyonculuguna devam etsin su ürünleri koop. baskanıu atıf malkoçdur yalan yalnıs haber yapmayın.buna acılım denmez buna resmen fırsatcılık denir kendi milletinden olan topraklara balık yolluyor acaba hangısı karadenız bolgesıne balık dagıtmıstır.ırkcılık yapmasın samsunda bılen bılıyor kendısını konusmaya gelınce cok sey konusurum…

merza
merza
13 yıl önce

ömer bey öncelikle ‘insan bilmediği şeyin düşmanıdır’ bunu bi hatırlatma olarak yazmak istedimki pek bişey bilmediğiniz açık ve net ortadadır..bilmediğiniz bişey hakkında ahkam kesmenizde bir beye yakışmaz. davut Kıyak 7 yaşından beri balıkçıdır balık arabasından başlayarak bu günlere gelmiştir emeğe saygı diyorum susmak istemiyorum.Irkçılık insanlığı her devirde köreltmekten başka bi işe yaramamıştır. davut kıyağın dedesinin dedesi samsunluyken siz nerelisiniz????? kök soy derken bilerek konuşun şu yaptığınız kıskançlıktan başka bişey değil ve bu tür şeylerle insanları karalamayı bırakın..

Mehmet Kıyak
Mehmet Kıyak
13 yıl önce

ömer malkoç. mehmet kıyak ben. yarın görüşmek üzere. İnsanlar sizin sattıgınız mazotları ıyı bılıyor o yuzden kendi aileni bir arastır. gelde bir konusalım insanca. hayırlı günler

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
6
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x