Çin’li Bir Genç Pekin’de Türkiye Mağazası Açtı


banner

 

 

 

 

 

Çinli girişimci Pekin’de Türkiye konseptli bir mağaza açtı. Çin’in başkenti Pekin’deki bir alışveriş merkezinde Türk ürünlerinin satıldığı ve Türkiye’nin tanıtıldığı bir mağaza açıldı. Louk adlı genç girişimci tarafından açılan mağazada, hediyelik eşyadan el sanatı ürünlerine, gıda mallarından ev tekstiline kadar Türkiye ile ilgili farklı ürünler yer alıyor.

 

 

Pekin’de “Ege” konsepti ile açılan alışveriş merkezi içinde bulunan mağaza hizmete gireli bir ay oldu. İlk aşamada altı aylık süre için açılan mağazanın, daha sonra Çin geneline yayılması hedefleniyor. İki bölümden oluşan mağazanın ön tarafında Türk ürünleri satılırken, arka tarafında ise bir kafeterya bulunuyor. Çinli ziyaretçiler, kafeteryada Türk kahvesi ve çay içebiliyor. Çinlilerin en çok ilgi gösterdiği ürünlerden biri de nargile.

 

 

Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Louk, 1997-2007 yılları arasında Türkiye’de kaldığını, Çin’e tekrar döndüğünden beri turizm ve tanıtım alanlarında çalıştığını söyledi. Türkiye’yi “ikinci memleketim” diye adlandıran Louk, Bazaar Park’ın açılmasında Türkiye’nin Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin de büyük katkısı olduğunu belirtti.

 

 

Louk,“Çin’de Türkiye’ye odaklanan ilk ve tek Çin tanıtım ve organizasyon şirketiyiz. Bazaar Park, bizim özel bir yılda, Türk Kültür Yılı olan 2013’teki özel bir projemiz. Pekin’in ilk Ege alışveriş merkezi içinde Türkiye için toplam 800 metrekarelik Bazaar Park alanı açıldı” dedi. 2010 yılında Şanghay’da yapılan EXPO’da Türk pavyonunu çok büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Louk, Bazaar Park mağazasının da Kapalı Çarşı konseptiyle farklı ürünleri Çinlilerle buluşturduğunu söyledi.
Bazaar Park’ın bir tanıtım platformu olmasını amaçladıklarını belirten Çinli girişimci, “İnsanlar burada hem Türkiye’nin ürünlerini hem de Türk kültürünü öğreniyor” diye konuştu. Mağazayı Türkiye için bir kültür merkezi olarak düşündüklerini söyleyen Louk, herkesin Bazaar Park’a gelip, bu platform sayesinde Türkiye’yi tanımasını arzuladıklarını dile getirdi.

DİĞER HABERLER
Tüyap Adana Hazırlıkları

 

 

KÜLTÜR MÜŞAVİRİ YİĞİT: “DÜNYADA BİR İLK”
Bazaar Park’ın dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Türkiye’nin Pekin’deki Kültür Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, daha önce bir yabancı tarafından bir alışveriş merkezi içinde açılan kültür temalı bir “ülke mağazası” bulunmadığını söyledi. İlknur Yiğit, “Zamanla konsept oturduğunda, bunun tüm Çin’e yayılmasını arzu ediyoruz. Şimdiden aynı içerikte, Türk mallarını ve kültürünü tanıtacak mağazalar kurmak üzere bize başvuran Çinli yatırımcılar oldu” dedi.
Yiğit, “Ege, Çincede aşk anlamına geliyor. Ege Denizi, romantizmin ve aşkın simgesi olarak biliniyor. Türkiye olarak biz de bu hazır markadan yararlanmak istiyor, bu projeyi de aynı amaçla yürütülen bir imaj çalışması olarak görüyoruz” diye konuştu. Türk kültürüne ve mağazaya ilginin çok fazla olduğunu söyleyen Yiğit, “Bazaar Park’ta edebiyat etkinliklerimiz de olacak. Eserleri Çincede yer alan bazı Türk yazarları buraya davet edip, onlarla imza günleri yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İHA

 

Not: Shanghai Karya International Trading Co. Ltd. olarak biz de, gerçek bir Türk dostu olan sevgili Louk kardeşime elimizden geldiğince destek veriyoruz.

 

 

Şirketimizin www.turkishfoodscenter.comadresindeki web sitesinde yer alan Türk zeytinyağı, incir, kayısı, fındık, Antep fıstığı, organik meyve suyu, lokum ve şarap çeşitlerimiz Louk’un EGE Alışveriş Merkezi’nde açtığı “Türkiye Mağazası”nda satılmaktadır. Bu konseptin başarılı olması ve Çin’in diğer şehirlerine de yayılması için katkı sağlamak, Egeli bir ihracatçı olarak bana ayrı bir mutluluk veriyor. Yolun açık olsun sevgili Louk, 7 yıllık bir dostun ve ağabeyin olarak, başarılarının artarak sürmesini yürekten diliyorum. “

Zafer Karadağ

 

DİĞER HABERLER
Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nas hayatını kaybetti

18 Aralık 2013. 15:46
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x