’Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı’ Buluşması


farkli-ulkelerden-gencler-konyada-bulustu-CHA-707310-1-t

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ’Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı’, ’Farklı Kültürlerde Çocuk Olmak’ ve ’Trende Şarkı Söylemek’ başlıklarıyla düzenlediği etkinliklere katılmak amacıyla, 6’sı İsveç’li olmak üzere, 7 ülkeden 72 genci Konya’da buluşturdu.

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği (AB) destekli ’Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı’, ’Farklı Kültürlerde Çocuk Olmak’ ve ’Trende Şarkı Söylemek’ gençlik projeleri için farklı ülkelerden Konya’ya gelen gençler, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir araya geldi. Konuk gençlere ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Konya’nın, tarihin derinliklerinden gelen önemli bir şehir olduğunu belirterek, Hazreti Mevlana’nın hoşgörü öğretileriyle yoğrulan ilin farklı ülkelerden gelen misafirlerine en güzel ev sahipliğini yapmaya çalıştığını kaydetti. Programa katılan gençler farklı kültürlerdengelen insanlar olarak önyargısız ve saygı çerçevesinde yeni dostluklar kurduklarını ifade etti.

 

 

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, belediyenin hazırladığı ’Hoşgörü Diyarında Kültür Aşı’ projesi kapsamında Romanya, İspanya, İtalya ve Litvanya’dan 20, ’Trende Şarkı Söylemek’ projesi kapsamında Türkiye, Fransa, Litvanya ve Bulgaristan’dan 25, belediyenin desteğiyle Selçuk Üniversitesi’nin hazırladığı ’Farklı Kültürlerde Çocuk Olmak’ projesi kapsamında İtalya, İsveç, Litvanya, Bulgaristan ve Türkiye’den 27 genci Konya’da misafir etti.

DİĞER HABERLER
Pidecilere Standart Getirildi

 


19 Aralık 2013. 20:03
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x