AB’de Et Sektörüne Yönelik İlk Mesleki Eğitim Programı için Start Verildi!


drn

 

Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamındaki Leonardo da Vinci programı altında yürütülmekte olan ve koordinatörlüğü Kalite Sistem Grubu tarafından yapılan SAFEMEAT_EU  “Et Sektöründe Gıda Güvenliği Uygulamalarının Geliştirilmesi”  Projesi 12-13 Aralık 2013 tarihleri arasında gerçekleştirdiği proje başlangıç toplantısı ile aktivitelerine start verdi.

 

 

 

Avrupa ülkelerinde et sektörüne odaklanmış olan ilk yenilikçi e-öğrenme programı olma özelliğini taşıyan SAFEMEAT_EU projesinin amacı et sektöründe çalışan personelin ve uzmanların kendi sektörlerindeki gıda güvenliği uygulamaları hakkında pratik ve teorik olarak bilgilendirilmesi ve mevzuatlara uyum konusunda altyapının desteklenmesidir.

 

 

 

12-13 Aralık 2013 tarihleri arasında İstanbul’da Avrupa Birliği’nin çeşitli yerlerinden gelen ortakların katılımıyla gerçekleştirilen ve iki gün yoğun bir tempo ile devam eden toplantı süresince; Avrupa ülkelerinde et sektörüne yönelik ihtiyaçların analizi yapıldı, 4 lisanda verilmesi planlanan derslerin içeriği belirlendi ve e-öğrenme aracının ilk taslağı planlandı.

 

 

 

Toplantı sonunda SAFEMEAT projesi kapsamında, her biri 7-8 hafta sürecek 2 adet pilot eğitim yapılması kararlaştırıldı, eğitimlerden birisi et sektöründe çalışan personeli hedef alırken, diğerinin ise et sektöründe görev yapan uzman ve eğiticilere odaklanması planlanıyor.

 

 

 

DİĞER HABERLER
Küpesiz Hayvana Veteriner İlacı Yok

2015 yılı Mart ayı itibariyle projenin pilot eğitim döneminin başlaması ön görülüyor…

 

 

 

Projenin koordinatörlüğü Kalite Sistem Grubu tarafından yapılırken, projenin tavukçuluk ayağı ise Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (Besd-bir) tarafından yönlendirilmektedir. Projede yer alan diğer ortaklar ise;

 

 

 

  • İspanya – Betelgeux, S.L.
  • Avusturya – Lebensmittelversuchsanstalt (Gıda Araştırma Enstitüsü)
  • İspanya – Burgos Üniversitesi
  • Türkiye  – Advancity Bilişim Teknolojileri
  • Letonya – Gıda ve Veteriner İşleri Başkanlığı.

 

 

Projemiz hakkında detaylı bilgi için proje irtibat kişisi ile iletişime geçebilirsiniz:

 

 

 

Nihan ERYILMAZ – eryilmazn@kalitesistem.com

 


20 Aralık 2013. 12:18
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x