“Kraliçe’yi mahkemeye vermeyi kendime yakıştıramadım”


62868
İngiltere’nin başkenti Londra’da Regent Street’te 1999 yılı sonunda açılan Özer lokantası, 14 yıl başarıyla Türk mutfağını tanıttıktan sonra, kira sözleşmesinin bitmesi üzerine cuma akşamı West End’e veda etti. Restoranın sahibi Hüseyin Özer mülkün sahibi İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e karşı dava açmayacağını söyleyerek “Emlakçının günahını Kraliçe çekemez. Kraliçe’yi mahkemeye vermeyi bu yüzden kendime yakıştıramadım” dedi.
DHA’ya konuşan Hüseyin Özer, ilk defa Yahudi Oyunu’na geldiğini söyleyerek, hakkı olduğu halde ev sahibi İngiltere Kraliçe’sine karşı dava açmayacağını belirtti. “Kraliçe’yi neden mahkemeye vermiyorsunuz?” sorusuna “Öyle bir hak doğuyor aslında ama ben yaramaz çocukluğu yapamam. Yanımızdaki Pizzacı, otel ve BBC’nin kira sözleşmeleri uzatıldı ama bizimki uzatılmadığı için şoke oldum. Oysa Kraliçe’nin Yahudi Acentası, hepimize binanın yıkılacağını söylemişti. Bizim kira sözleşmesinin niye uzatmadığını anlayamadım. Yahudi Acentanın Yahudi burgerci Bryon Burger’e bizim yeri verdiğini öğrendim. Anlaşılan Yahudi oyununa geldim. Acentanın hatası yüzünden Kraliçe’ye karşı gelemem. Kraliçe beni Cumhurbaşkanımız geldiğinde Buckingham Sarayı’na davet etti. Protokol dışı saraya giren tek Türktüm. Eşimle o gün evlenmiştik. Düğünü bile saraya gittikten sonra yaptım. Emlakçının günahını Kraliçe çekemez. Kraliçe’yi mahkeme vermeyi bu yüzden kendime yakıştıramadım” yanıtını verdi.
İlk kira sözleşmesini 7 yıllığına yapan Hüseyin Özer, 14 yıl Özer restoran’ı çalıştırdı. Londra’daki Türklerin önemli bir yerini kapatırken Özer gülerek “Başkasının yeri olsaydı harcadığı emeği düşünerek ona ben de ağlardım ama öykü benim olduğu için gülüyorum. Üzüldüğüm şey bu yerin Türklerin elinden gitmesi ama yeni Özer lokantasını iki haftaya kadar Covent Garden’daki Sofra’ya taşıyacağım. Ayrıca Türkiye ve Suudi Arabistan’da yeni Özer’ler açmayı planlıyorum” diyerek Türk lokantacılığını dünyaya tanıtma çabalarını sürdüreceğini belirtti.
Özer ‘in “lezzet, sağlık ve fiyatta ucuzluk” özellikleri ile övünen Hüseyin Özer, Özer restoranının kapanmasıyla Londra’da çok çiftin aşk yuvalarını kaybettiğini söyledi. Kapanış günü Noel nedeniyle çok kalabalık olan restoranda 40 işçi geceyarısına kadar İngiliz müşterilerine hizmet etti.

DİĞER HABERLER
3.Veteriner Öğrenci Kongresi Yapıldı

24 Aralık 2013. 14:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x