Arjantin nehrinde etobur balıklar yüzenlere saldırdı


131226213901_argentina_fish_attack_304x171_ap_nocredit

Arjantin’de bir nehre serinlemeye girenler, piranha ailesinden bir balık türü olan ‘palometa’ sürüsünün saldırısına uğradı.

 

Yaz aylarını yaşayan Arjantin’de Noel tatilini fırsat bilen binlerce kişi Rosario kenti yakınlarda Parana Nehri’ne serinlemeye gitmişti.

 

Başkent Buenos Aires’ten yaklaşık 300 km uzaklıkta olan nehirde etobur balıkların saldırısına uğrayan 70 dolayında kişi yaralandı.

 

Yetkililer, nehirde yüzenlerin palometa saldırısına uğradığını ve bunun çok nadir bir vaka olduğunu söylüyor.

 

Olay mahaline giden acil yardım görevlileri, yaralılardan bazılarının parmaklarının balıklar tarafından kopartılmış olduğunu belirtti.

 

Nehir kıyısında can güvenliğinden sorumlu ekibin başkanı Federico Cornier, sıcak hava dalgasından kaçıp nehre giren tatil kalabalığından bazı kişilerin el ve ayaklarında hissettikleri ısırıklardan şikayet ederek bağırmaya başladığını anlatıyor.

 

Palometa, Güney Amerika nehirlerinin korkulu rüyası piranhanın büyük boy bir akrabası. Keskin dişleri ve saldırganlığıyla biliniyor.

 

Fakat Federico Cornier, topluca insanlara bu şekilde saldırmalarının çok ender rastlanan bir durum olduğunun altını çiziyor. Cornier, ”Normalde birkaç ısırıkla sınırlı münferit olaylar vakidir.” dedi.

 

İlk yardım görevlilerinden Alberto Manino, Associated Press ajansına verdiği mülakatta, hastaneye kaldırılan çocuklardan bazılarının parmaklarını kaybettiğini söylüyor.

DİĞER HABERLER
Türkiye’de Arılar Neden Ölüyor?

BBC


29 Aralık 2013. 10:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x