Şeker Piliç181 çalışanının işine son verdi!


142_14302930095_8300_n

Bir süredir mali sorunlarla boğuşan ve satış için çeşitli temaslarda da bulunan Şeker Piliç, çalışanlarının 181’ini yeni yılda işsiz bıraktı.

 

 

 

2013’ün başında üretimi durdurduğunu açıklayan Şeker Piliç, daha sonra mayıs ayında üretim faaliyetlerine devam etme kararı almıştı.
181 PERSONELİN İŞİNE SON VERİLDİ
İflas ertelemeye başvuran şirketten bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada ise tedbirleri nedeniyle 181 personelin işine son verildiği ifade edildi.
BÖYLE DUYURDULAR
Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Şirket yönetimimiz tasarruf tedbirleri gereği çalışan 181 personeli 31.12.2013 tarihi itibariyle tüm hakları saklı kalmak kaydı ile işten çıkartmıştır.”
ŞEKER PİLİÇ HAKKINDA…

https://www.ciftlikdergisi.com.tr/buyuk-emek-ile-ortaya-cikan-dev-entegre-seker-pilic.html
Şeker Piliç’in hikayesi 1958’de birkaç kümeste başladı. Şirket zaman içinde, Türkiye’nin en büyük 5 beyaz et üreticisi arasına girdi. Sektörde bir çok ilke imza attı.

 

 

 

Ancak geçtiğimiz ocak ayında şirketten kötü haberler gelmeye başladı. Şirket bir ara ‘satış’ haberleri ile anıldı. Daha sonra üretimi durdurmak üzere olduğunu duyurdu.

 

 

İflas ertelemeye başvuran şirketten son haber mayıs ayında geldi. Kapanma noktasındaki şirket yeniden üretime devam kararını duyurdu.

 

 

Ancak bugün gelen haber, şirkette işlerin yolunda olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

DİĞER HABERLER
WHO raporu Türkiye'de işlenmiş et satışlarını etkilemedi

 

 

Şu anda Şeker Piliç tesislerinde makinelerin işlevini kaybetmemesi  için az sayıda bakım işçisi çalıştırıyor.Bu işçilerin ücreti de kayyum tarafından Ziraat Bankası kanalı ile ödeniyor.

 

Bu konuda bilgisine başvurduğumuz  Kesim makineleri STORK firmasının  ilgilileri paslanmaz malzemeden imal edilmeleri nedeniyle makinelerde bir sorun olmayacağını hatırlatılarak bir kaç personel ile temizliğinin yapılmasının yeterli olacağı belirtildi.


1 Ocak 2014. 19:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x