“Alım kampanyası 10 Ocak’ta bitecek”


MTUyNzQ4Nj-marmarabirlik-arsalari-acik-artirmayla-satiliyor
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa,”Marmarabirlik yönetimi, bu yıl alım kampanyasının kapanış tarihini 10 Ocak ile sınırlandırarak kooperatiflerin yetkisine bıraktı” dedi

 

BURSA – Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 1 Kasım 2013’te başlayan ürün alım kampanyası döneminin 10 Ocak’ta biteceğini, bu süreçte alımların yaklaşık yüzde 65’inin iri kalibre olduğunu ve alınan ürün tutarının yüzde 60’ını peşin ödediklerini bildirdi.

 

Asa, yaptığı yazılı açıklamada, 2013-2014 ürün alım kampanyasını, kooperatiflerin yetkisinde olmak üzere en geç 10 Ocak’ta sonlandıracaklarını, Birliğin aldığı 39 bin ton ürünün ağırlıklı olarak iri kalibre olduğunu ve stoklardaki kalibre dengesinin sağlandığını belirtti.

 

Ürün kalibresinde sağlanan dengeye ve kredi kullanmaksızın öz kaynaklarla yapılan ürün bedeli ödemelerinin önemine dikkati çeken Asa, “Kampanyanın başında söz verdiğimiz gibi üreticimize sahip çıktık. Üreticimiz de Birliğimize sahip çıksın” ifadesini kullandı.

 

Kampanya çerçevesinde üretici ortaklardan 39 bin ton ürün aldıklarını ve 128,5 milyon lira olan ürün bedelinin 73,6 milyon lirasını daha önce 3 dilimde ödediklerini duyuran Asa, şunları kaydetti:

“Marmarabirlik yönetimi, bu yıl alım kampanyasının kapanış tarihini 10 Ocak ile sınırlandırarak kooperatiflerin yetkisine bıraktı. Bugüne kadar gerçekleşen alımların yüzde 65’e yakını iri kalibre. Ürün alım kampanyası döneminde alınan ürün tutarının yüzde 60’ını da peşin olarak ödedik. Bakiye ödemeleri de şubat ayının ilk haftası ve nisan ayında iki eşit taksitte ödemeyi planlıyoruz. Ortakların kooperatiflere teslim ettiği kota fazlası ürün bedellerin ödemeleri ise daha önceden açıklandığı gibi bir sonraki kampanya döneminden önce ya da olanaklar ölçüsünde planlı ödemeler bittikten sonra yapılacak. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ödemelerimizi bir kuruş dahi kredi kullanmadan Birliğimizin finansal kaynaklarıyla gerçekleştiriyoruz. Marmarabirlik, kendi ayakları üzerinde duran, çok ürün alan, çok satan ve ürün bedellerini kredi kullanmadan ödeyen bir kurum haline geldi.”

 

DİĞER HABERLER
112 GDO'lu ürünün 105'i ithalat aşamasında tespit edildi

Asa, tüketici memnuniyetini karşılamak için ürün alımını çok dikkatli gerçekleştirdiklerini vurguladı.

 

Ortakların, eski alışkanlıklarını bırakarak kaliteli ürünleri Birliğe verdiklerini aktaran Asa, “Ortaklarımızın kooperatiflerine ve dolayısıyla Birliğimize sahip çıkmaları gurur verici bir tablo. Kurum adına sevindirici bir durum oluştuğu ortadadır. Bugüne kadar ‘Ortaklarımızı mağdur etmeyiz’ demiştik, sözümüzü tuttuk” görüşlerini iletti.

 

cihan


4 Ocak 2014. 18:02
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x