Yahudi asıllı Yellen, resmen Amerikan Merkez Bankası Başkanı oldu


07012014spjLRjM9zFDl-DjO

 

Maliye politikaları ile sadece Amerikan ulusal ekonomisini değil, aynı zamanda tüm dünya ekonomilerini etkileyen FED’in (ABD Merkez Bankası) başına tarihinde ilk defa kadın bir başkan seçilmesi, ABD Senatosu tarafından onaylandı.

 

Senato’da yapılan oylamaya kötü hava koşullarından dolayı bazı senatörler katılamazken Yellen’in adaylığı 26’ya karşı 56 oyla onaylandı. Oylamada Cumhuriyetçi 11 senatör Yellen’in lehine oy kullandı.
Ben Bernanke’nin ay sonunda görevini tamamlamasından sonra Fed’in başına geçecek olan Yellen, Fed’in 100 yıllık tarihinin ilk kadın başkanı olma özelliğini taşıyor.
Başkan Obama, Yellen’in adaylığının onaylanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Yellen’in ABD ekonomisini resesyondan kurtarma ve istikrarlı büyüme konularındaki yardımlarından övgüyle bahsetti. Obama, “Janet’in Amerikalı işçilerin tarafında olacağına, tüketicileri koruyacağına, mali sistemin istikrarını geliştireceğine, gelecek yıllarda ekonomimizin büyümesine yardımcı olacağına eminim” ifadesini kullandı.
Yellen, sekiz yıldır Fed başkanlığını sürdüren Ben Bernanke’nin görev süresinin bitimi olan 31 Ocak 2014’de Fed’in başına geçecek.


DİĞER HABERLER
Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Bu Ramazan Ayında da Kuzey Irak'ta İdi
7 Ocak 2014. 20:24
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x