‘Hafta tatil ruhsat ücretleri esnafın belini büküyor’


esnaf1

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Belediye Gelirleri Kanununda, vergi ve harçları belirleme yetkisinin belediye meclislerinden alınarak Bakanlar Kuruluna devredilmesi ile en çok esnaf ve sanatkarı etkilediğini, vergi ve harçlara aşırı zam yapıldığını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bakanlar Kurulu Kararıyla bazı belediyelerde vergi ve harçlar yüzde 500-600 arttırıldı. Hatta 80 lira olan yıllık hafta tatil ücreti biranda 800 liraya çıkarıldı. Enflasyonun yüzde 7 olduğu ülkemizde yüzde 600 artış hakkaniyete uygun değil” dedi.

 

 

 

“Bakanlar kurulu kararını yeniden gözden geçirmeli”
Konuya ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ayrı ayrı yazı yazarak esnaf ve sanatkarın yaşadığı mağduriyeti dile getiren Palandöken, “Eskiden belediyeler, esnafın durumunu göre Kanundaki asgari tutarlar üzerinden vergi ve harçları belirleyerek alıyordu. Yetkinin belediyelerden alınarak Bakanlar kuruluna devredilmesi esnafımızı olumsuz etkiledi. Harç ve ruhsatların fiyatlarının düşürülmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na ayrı ayrı yazılar yazarak ücretlerin düşürülmesini istedik. Harç ve ruhsat ücretlerinin fiyatlarının belirlenme yetkisi yeniden belediyelere verilmelidir. Yerel belediyelere yetki bırakılırsa bölgesel ekonomik duruma göre ruhsat ve harçlar belirlenir ve adaletsizlik ortadan kalkar” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Örtü altı sebzeciliği, iç mekân ve temel bahçecilik eğitimiyle, engellilere iş imkanı yaratılıyor!:::

 

 

‘Esnaf bitirilmek isteniyor’
Bakkallar Şekerciler ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Selahattin Ayen, Hafta Sonu Tatil Ruhsat harçlarının 600.00 TL’ye çıkartılmasına tepki gösterdi.

Yapılan değişikliğin Esnaflarımızın yararına olmadığını belirten Ayen, “Tam tersine işini kaybetme korkusuyla uykuları kaçan esnaflarımızı bitirme rakamları olduğu bu uygulamanın küçük esnaflara Ceza; ulusal markalı dükkan sahiplerine ve ticaret yapanlarına tepside sunulan ikram olduğu görülmektedir” diye konuştu.Ayen açıklamasının son bölümünde, “Her geçen gün bitkisel hayat yaşamaya mecbur edilen esnaflarımıza reva görülen bu değişikliği gerçekleştiren hükümet uygulamasını protesto ediyor, vakit geçirilmeden esnaflarımızın yararına olacak şekilde düzeltilmesi için yetkililere ve hükümeti uyarıyoruz” dedi.

 

 


8 Ocak 2014. 15:06
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x