‘İstanbul su sıkıntısı çekmeyecek‘


100120141329124956325

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte İstanbul’un su durumu hakkında basın toplantısı düzenledi.

 

 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul’u susuz bırakmayacaklarını belirterek, vatandaşın endişe etmemesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, 2-3 yıl kuraklık olsa bile İstanbul’da su sıkıntısı yaşanmayacağına dikkat çekti. Eroğlu, İstanbul’un su sıkıntısı çekmemesi için Melen barajının temellerini Ocak ayı içerisinde atacaklarını kaydetti.

 

 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte İstanbul’un su durumu hakkında basın toplantısı düzenledi. Eroğlu, İstanbul’un su problemini daha önce Melen çayı ile çözdüklerini ifade etti. En kötü duruma göre tedbir aldıklarına dikkat çeken Eroğlu, “Sadece İstanbul’a değil hiçbir şehrimize su problemi yaşatmayacağız. Biz bu konuda tecrübeliyiz.” dedi.

 

 
Barajlardaki suyun yüzde 35’lere düştüğünü belirten Kadir Topbaş, son 50 yılın en kurak döneminin yaşandığını söyledi. Bunun için çalışmalara devam ettiklerini belirten Topbaş, bidonlarla su taşıma dönemi nostalji olduğunu artık bu tür şeylerin yaşanmayacağını söyledi. Topbaş, İstanbulluların korkmaması gerektiğini ancak kaynakların dikkatli kullanılması konusunda uyardı.

DİĞER HABERLER
Ticaret hacmimizi 30 milyar dolara taşıyacağız

 


10 Ocak 2014. 15:45
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x