Taşıma Su ile İlçe’nin Boşalan Göletine Su Taşınıyor


unnamed

 

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, içme suyu göletinde su seviyesinin düşmesi üzerine belediye ekipleri tankerle su desteği sağlamaya çalışıyor. Belediye hoparlöründen anons yapan görevliler, Şarköy halkını su tasarrufu yapması için uyarıyor.

 

 

 

Nuri ÇAĞLAR–TEKİRDAĞ (Çiftlik) – Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde,içme suyu göletinde su seviyesinin düşmesi üzerine belediye ekipleri tankerle su desteği sağlamaya çalışıyor. Belediye hoparlöründen anons yapan görevliler, Şarköy halkını su tasarrufu yapması için uyarıyor.
Şarköy’de olumsuz hava şartlarından dolayı şehre içme suyu sağlayan göletin su seviyesi düştü. Belediye duruma müdahale ederek su seviyesinin yükselmesini sağlamak amacıyla vatandaşa ait su kuyularından tankerle gölete su taşımaya başladı. Gölete günde ortalama 700 ton su taşıyan ekipler, su seviyesini yükseltmeye çalışıyor.

Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının ilçenin susuz kalmasını önlemek olduğunu ifade ederek “Mevsimin çok kurak gitmesinden Şarköy Göletimizi besleyen Bulgur Deresi yağış olmadığından kurudu. Kuruyan dere de içme suyu sağlayan göletimizi besleyememektedir. İlçemizin günlük 2 bin 200 ton su ihtiyacı olmaktadır. Yağışlar olmadığından günlük su ihtiyacımız karşılanamıyor. Çok yakında su alma bacası meydana çıkacak ve ilçemiz susuz kalacaktır. Bu düşüncelerle Tekirdağ, Çorlu, Mürefte, Hoşköy ve Şarköy Belediyemize ait tankerlerle günde ortalama 700 ton su taşıyarak göletimizi 30 günde 25 bin ton su taşıyarak  beslemekteyiz” dedi.

DİĞER HABERLER
Liderlerden bayram mesajları

unnamed (1)

Amaçlarının Şarköy halkının susuz kalmasını önlemek olduğunu ifade eden Altınok, önümüzdeki günlerde yağış beklediklerini kaydetti. Yağan yağmurun Bulgur Deresini beslediğini ve derenin de içme suyu göletine su sağladığını kaydeden Başkan Altınok, “Biz Şarköylü hemşehrilerimizden su tasarrufuna gitmelerini istiyoruz. Bunu anonslarımızla duyuruyoruz. Şarköy’deki kadınlarımız çok duyarlı davranıyorlar. Günde 400 ton su tasarrufu sağladık. Bütün düşüncemiz Şarköy halkının susuz kalmasını önlemek. Bunun gayreti içindeyiz. Geçen sene de aynı sıkıntıyı yaşadık. Akabinde 3 gün yağan yağmurlar göletimizi yarıya kadar doldurdu. Bu yıl öyle bir kurak mevsim yaşamaktayız ki bunu bütün çiftçi vatandaşlarımız da söylemektedir. Şarköy ilçemizin ve bölgemizin su sorununu Çokal Barajı çözecek. Barajın irsaliye hattı ihalesi yapıldı. 2014 Aralık ayında üstlenici firma teslim edecek. Trakya bölgesinin su sorunu çözülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


15 Ocak 2014. 14:31
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x