Avrupa ekonomisi geride kalıyor


Budget 2012
İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Avrupa Birliği’nin son altı yıl içerisinde ekonomik büyümede hız kestiğini belirterek, “Aynı zaman dilimi içerisinde Hindistan ekonomisi üçte bir oranında, Çin ekonomisi yüzde 70 oranında ekonomik büyüme kaydetti” dedi.

 

 

Avrupa Birliği içerisinde güçlü yeni reformların gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret eden Osborne, “Ekonomik başarı olmazsa Avrupa Birliği demokratik olarak meşru olarak değerlendirilemez. Ekonomik kriz boyunca Avrupa kıtasının her yerinde Avrupa Birliğine olan desteğin sert bir şekilde azaldığını görebilirsiniz” değerlendirmesini yaptı.

 

 

“ÇOCUKLARIMA ‘BİZ ESKİDEN BÖYLEYDİK’ DEMEK İSTEMİYORUM”

 

 

Uzun yıllar boyunca Avrupa’nın dünyadaki inovasyon ve bilimsel keşiflere öncülük yaptığını anımsatan Osborne, “İki genç çocuğu olan birisi olarak, çocuklarıma Çin’in gelişimini ve Hindistan’ın inovasyonunu görürken ‘biz eskiden böyleydik’ demek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Avrupa Birliğinin rekabetçilikte adımlar atması gerektiğine dikkati çeken Osborne, “Zor gerçeklik şu ki eğer Avrupa Birliğinde kalmaya devam etmek istiyorsak Avrupa’nın daha rekabetçi olması gerekiyor. Bunun gerçekleşmesi için daha sert adımların atılması gerekecek; imkanlarımız ölçüsünde yaşamamız, istihdam piyasamızı daha rekabetçi hale getirmemiz ve serbest ticaretimizi genişletmemiz gerekli” görüşünü dile getirdi.

DİĞER HABERLER
Seyhan'ın suyu bu yıl toprakla erken buluştu.

 

 

“DERS VERMEYE ÇALIŞMIYORUM”

 

 

Avrupa Birliği içerisindeki üye ülkelere “ders verme”yi amaçlamadığını belirten Osborne, İngiltere’de kendisinin göreve geldiği dönemde ülkenin üretimin çıktısının en düşük seviyede olduğunu, bütçenin İspanya’dan, Portekiz, İtalya ve Fransa’dan daha yüksek açık verdiğini hatırlattı.

 

 

“YALNIZ OLMADIĞIMIZI BİLİYORUM”

 

 

Konuşmasında borçlanmanın ve vergilerin azaltılması, daha çok istihdam imkanının sağlanması, sosyal yardımlar ve göç konusunda adımların atılması çağrısında bulunan Osborne, “Yalnız olmadığımızı biliyorum. Bir çok komşumuz son yıllarda zor kararlar verdi. Britanya’da bizler onları takdir etmeliyiz” değerlendirmesini yaptı.

 

 
ABD ile Avrupa Birliği arasında imzalanması için görüşmelerine başlanan serbest ticaret anlaşmasının tamamlanması halinde Avrupa ekonomisinin toplam 120 milyar avro ek gelir elde etmesinin tahmin edildiğini anımsatan Osborne, “Bu, Avrupa’da her aile için 500 pound eder. Anlaşma sadece İngiltere’ye yıllık 10 milyar sterlin getirecektir” öngörüsünde bulundu.


15 Ocak 2014. 18:44
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x