Yumurta İhracatının Ege Bölgesi Lideri Afyonkarahisar


46941dsc_9585

 

 

Yumurta üretiminde Türkiye birincisi olan Afyonkarahisar, 110 milyon 236 bin dolarlık yumurta ihracatıyla Ege Bölgesi’nden yapılan yumurta ihracatının yüzde 59’una tek başına imza attı ve yumurta ihracatının başkenti unvanını pekiştirdi.

 

 

 

Ege Bölgesi yumurta ihracatında yüzde 59’luk payla ilk sırada yer alan Afyonkarahisar’da günde 12 milyon 500 bin tavukla üretim yapılıyor. Afyonkarahisar Merkez’e baktığımızda ise tavuk sayısı 8 milyon. Bireysel olarak en çok üretim yapan ve yumurta sektörünün önde gelen firmalarından birisi olan Kumartaşlı Yumurta da, günlük 1 milyon üretim kapasitesiyle Afyonkarahisar’ın ihracattaki payına büyük katkı sağlayan firmalar arasında yer alıyor.

 

 
“3 BUÇUK MİLYON TAVUKLA ÜRETİM YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

 

 
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Ege İhracatçıları Birliği Kanatlı Sektör Toplantısı’nda, ilk beşe giren firmaların arasında yer alan Kumartaşlı Yumurta, takdim edilen plaketle başarısını kanıtladı. Kumartaşlı Yumurta Pazarlama Müdürü Yasin Erdem, yaptığı açıklamada günlük bir milyon adet yumurta üretimiyle sektöre büyük katkı sağladıklarını ve yapılan yatırım ve yeniliklerle sektörünün en hızlı büyüyen firmalarından olduklarını söyledi. Pazarlama Müdürü Erdem, firma olarak üretimin yüzde 60’ını iç piyasaya, yüzde 40’ını ise ihracata yönlendirdiklerini aktarırken: “Yakın gelecekte firma olarak 3 milyon 500 bin tavukla üretim yapmayı hedefliyoruz. Üretilen tüm yumurtalar otomatik toplama sistemi ile yumurta işleme ünitelerine aktarılıyor ve yine otomatik makinelerle zar çatlaklarının ve kirli yumurtaların ayrımı büyük titizlikle yapılıyor. Bu şekilde sağlık ve kaliteyi garanti ediyoruz” açıklamasını yaptı.

DİĞER HABERLER
Et Tavuğu Üretimi Dünya Payını Arttıracak

 

 
ZENGİN ÜRÜN YELPAZESİ

 

 
Kumartaşlı Yumurta Pazarlama Müdürü Yasin Erdem, üretilen yumurtaların özelliklerinden bahsederken 4 ana ürün şeklinde gruplandırıldığını ifade etti. Erdem: “Kumartaşlı Yumurta’nın tüketicilerinin beğenisine sunduğu ürün gamında; özellikle kalp ve damar sağlığına yardımcı Omega 3 içeren yumurta, sinir hücreleri ile çocukların beyin ve göz fonksiyonlarının gelişmesinde önemli yeri olan DHA içeren yumurta, yaşlanmayı geciktirerek hücre yenilenmesine yardımcı olan Selenyum içeren yumurta ve tamamen organik besinlerle beslenen tavuklardan elde edilen Organik yumurta olmak üzere 4 ana ürün bulunmaktadır. Ayrıca çift sarılı, saf kahverengi ve büyük yumurta sevenler için ise jumbo boy yumurta seçenekleriyle de ürün gamını zenginleştirmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 
“ÜRETİMDE SON TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ”

 

 
Kumartaşlı Yumurta’nın üretim mekanizması hakkında bilgiler veren Erdem, üretim kapsamında son teknolojiyi kullandıklarını vurgulayarak: “Kullandığımız tam otomasyonlu yem fabrikası ile günde 250 ton yem üretim kapasitesine ulaştık. Özenle seçilmiş hammaddelerini 10 bin ton kapasiteli silolarda muhafaza ediyoruz. 2009 yılının 11. ayında başlattığımız ihracat girişimiyle Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri olduk. Her gün biraz daha büyüyen lojistik filomuzla Türkiye ve Dünya’nın pek çok yerine ürünlerimizi ulaştırıyoruz. Bugün Kumartaşlı Yumurtaları Türkiye’nin pek çok satış noktasında satışa sunulurken, çeşitli ülkelere de ihraç ediliyor” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER
AB’de Et Sektörüne Yönelik İlk Mesleki Eğitim Programı için Start Verildi!

 

 
Son olarak Kumartaşlı Yumurta’nın tüketicilerine doğallık, sağlık ve kaliteyi garanti ettiğini kaydeden Erdem: “Bir yumurtanın üzerinde Kumartaşlı yazıyorsa, benzersiz kalitesinin her aşaması denetlenmiş ve sofranıza sağlıklı bir şekilde ulaştırılmış demektir. Kumartaşlı yumurtaları tüm beklentileri karşılayan çeşitliliği ve kalitesi ile büyük bir titizlikle üretilir ve paketlenir” dedi.

 

Kaynak:Gazete 3-Arif Emre KIPIRTI


15 Ocak 2014. 22:11
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x