Ürdün’de yapılan ‘Türk Mutfağı Günü’nde Türk Piliç Lezzeti Ön planda


131420799GJaFhJ_ph

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Amman’da “Türk Mutfağı Günü” düzenledi.Bu etkinlik sırasında piliç yemeklerine düşkünlüğü ile tanınan Ürdün halkı Türk lezzetleri içinde en çok tavuk yemeklerine rağbet ettiler.

 

 

AMMAN – Ürdün’deki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM), başkent Amman’da ‘Türk Mutfağı Günü’ düzenledi.

 
Yunus Emre Enstitüsü’nün, Ürdün Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bir kültür kurumuyla ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinliğe, çok sayıda diplomat ve aileleri, Ürdün Dışişleri Bakanlığı çalışanları ve Amman’daki Türk vatandaşları katıldı. Yapılan etkinlik sırasında lezzet ustaları Türk piliç yemeklerini özel olarak Ürdün halkına sundular.

 
Ürdün Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Sıddık Yıldırım, “Türk Mutfağı, dünyanın en zengin 3 mutfağından biridir. Düzenlediğimiz bu etkinlikle Türk Mutfağı’nda yer alan yemek çeşitlerini tanıtmaya çalıştık” dedi.

 

 

Yıldırım, Yunus Emre Enstitüsü’nün, 32 ülkede Türkçe, Türk kültürü ve değişik akademik çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

 

 

Amman Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Nisan 2012’den bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.


DİĞER HABERLER
“Ülkemizin ithal ete ihtiyacı yok”
17 Ocak 2014. 16:30
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x