Besi Sığırcılığı Sempozyumu


1520808_759762574052243_1896176390_n

 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 8-11 Mayıs 2014 tarihleri arasında Antalya’da “Besi Sığırcılığı Sempozyumu” düzenlenecektir. Sempozyumda hem saha hem de akademik çalışmalar yapmış yerli ve yabancı konukların konuşmacı olarak yer alması planlanmaktadır. Sempozyuma katılacak kişiler sektör uzmanları ve konusunda tecrübeli araştırmacılar ile karşılıklı bilgi alış verişinde bulunma imkanı elde edeceklerdir. Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Hakan BİRİCİK’ in sempozyum hakkındaki görüşü:
“Son yıllarda hızlı bir değişim içerisinde bulunan hayvancılık sektörünün istikrar kazanması için farklı bakış açılarına gereksinim duyulmaktadır. Özellikle besi sığırcılığının süt sığırcılığı endüstrisinin gölgesinde kalması, bu sektörün gelişimini ve sektöre olan bakış açısının farklı yönlerde olmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle besi sığırcılığındaki ilerlemeler sektör çalışanlarını tatmin edici nitelikte değildir. Besi sığırı bakımıyla, hastalığıyla, beslenmesiyle ve et kalitesi ile diğer hayvancılık kollarından ayrı bir şekilde “farkına” varılmasını beklemektedir. Bu bağlamda düzenlenecek olan Besi Sığırcılığı Sempozyumu, sektörleşme yolunda kimliğini bulmaya çalışan besi sığırcılığının ihtiyaç duyduğu teknik bilgi ve donanımı sağlama noktasında atılacak adımlardan ilki olma niteliği taşımaktadır.” 
Antalya’da düzenlenecek ve 2 gün sürecek bu sempozyum kapsamında besi sığırcılığının üretim aşamasında gözlenen en önemli sorunlar tartışılacak ve bu ana başlığa ışık tutacak tüm konular ele alınmaya çalışılacaktır. Sempozyumun hedef kitlesi; bu sektörde aktivite gösteren teknik elemanlar (veteriner hekimler ve zooteknistler), özel sektör temsilcileri, üreticiler ve akademisyenlerdir. Böylece tüm sektör paydaşlarını bir araya getirme ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunabilme fırsatı yaratılacaktır. Sempozyumda;
Besi sığırlarında görülen hastalıklar 
Besi sığırı yetiştiriciliği ve yönetim uygulamaları 
Besi sığırlarının beslenmesi 
Besi sığırlarında beslemenin et kalitesi üzerine etkisi 
Besi sığırlarında görülen ayak hastalıkları 
Damızlık besi sığırlarında üreme sorunları,
ana başlıklarında besi sığırcılığının sorunları incelenecektir. 
Ayrıca Türkiye’de besi yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunların irdelendiği birde panelin yer alması düşünülmektedir. Bu panelde besi sığırı sektörünün tüm yönleriyle geçmişten geleceğe uzanan bir değerlendirilmesi yapılacaktır.
Düzenlenecek olan sempozyumun sonunda, sektörleşme yolundaki besi sığırcılığı üzerine farkındalığın oluşturulması, bir sonuç raporunun elde edilmesi, sektör sorunlarının ortaya konulması ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. 
“Besi Sığırcılığı Sempozyumu”nun başarılı bir şekilde amacına ulaşabilmesi için siz değerli sektör çalışanlarının katkıları oldukça önemlidir. Sempozyum Düzenleme Kurulu olarak katılımlarınızı bekler, saygılar sunarız. 
Sempozyum hakkında detaylı bilgiye www.besisigirciligi.org adresinden ulaşılabilir.

DİĞER HABERLER
Musul Çatışmasının Kanatlı Sektörüne Darbesi

19 Ocak 2014. 12:21
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x