ÜLKER’İN SON OPERASYONU PİYALE….


Yıldız Holding, Marsan Gıda’nın markalarını aldı. Piyale, Luna, Ona, Hüner, Evet, Sabah ve Saka Su Yıldız çatısında.

Ülker’i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding, Topbaş ailesinin sahibi olduğu Marsan Gıda’nın markalarını aldı. Piyale, Luna, Ona, Hüner, Evet, Sabah ve Saka Su Yıldız çatısında.

Son yıllarda yaptığı uluslararası satın almalar ve ortaklıklarla global marka olmanın fitilini ateşleyen Yıldız Holding, yeni bir satın almaya daha imza attı. Holding, Marsan Holding’ten aralarında 62 yıllık Piyale’nin de yer aldığı 7 markayı satın aldı. Sabancı Grubu’nun gıda sektöründen çıkma kararıyla birlikte 2007 yılında Topbaş ailesine geçen Marsan Gıda’dan markaların satın alınmasına ilişkin Rekabet Kurulu’ndan da onay çıktı. Türkiye’nin önde gelen markaları Piyale, Luna, Ona, Hüner, Sabah, Evet Yıldız Holding Gıda ve İçecek bünyesinde, Saka Su ise Dondurulmuş Ürünler ve Kişisel Bakım Grubu altında yeni yatırımlarla büyüyecek. İş dünyasında Bahariye Mensucat ile tanınan Marsan Holding’in sahibi Topbaş ailesinin tekstil sektöründe büyümek için bu markaları sattığı belirtiliyor.

Büyümeye devam ediyor

Yeni markalarla gıdada büyüyecek olan Ülker’in de bünyesinde bulunduğu Yıldız Holding, 2009 yılında gıdada 8.8 milyar TL konsolide brüt ciroya ulaştı. Dört koldan yatırımlara devam eden Yıldız Holding, son dönemde önemli ortaklıklara ve satın almalara imza attı. Sakız devi Gumlink, dünyaca ünlü bebek maması markası Hero, Alman LSH ile yaptığı ortaklıklar bunlardan sadece birkaçı. Holdingin en büyük ve ses getiren operasyonu ise çikolatada dünya markası olan Godiva’yı da satın almak oldu.

DİĞER HABERLER
Türk fındığında tehdit ve fırsatlar

Makarnada en tanınan üç markadan biri

AC Nielsen’in 2009 Markalar araştırmasına göre makarnada ilk hatırlanan üçüncü marka Piyale, yüzde 5.6 pazar payına sahip. Grubun önemli markalarından Luna yüzde 5,2, Sabah yüzde 3, Ona ise yüzde 9,2’lik paylarla alanlarında faaliyet gösteriyor. Yıldız Holding’in gıda grubundaki büyüme stratejisi doğrultusunda yapılan işlemin, grubun diğer markalarıyla önemli bir sinerji yaratması hedefleniyor.

2009 cirosu 8.8 milyon TL

Holding, 2009 yılında 8.8 milyon TL konsolide brüt ciro elde etti.
Cironun 1.4 milyar TL’lik kısmı yurtdışı satışlardan, 428 milyon TL’si de gıdadan geldi.
2009’da gıdaya 274 milyon TL’lik yatırım yaptı.
2008’de 20 bin olan çalışan sayısı 2009’da 22 bin 500’e ulaştı.

Kimlere ortak

Gumlink (sakız), Hero Baby (bebek maması),
Kellogg’s (kahvaltılık gevrek), McCormick (baharat), Eckes (meyvsuyu), Uno (ekmek)
Komşu Fırın (unlu mamül), Kerevitaş

Aldığı markalar

Godiva, Baycan, Komili, Obaçay, Doğa, Lovells, Rotapaş, Çamlıca(HT)

Yıldız Holding Yönetim Kurulu:

Murat Ülker, Orhan Özokur, Ali Ülker, Atilla Kurama (CEO), Fikret Işık ve Mehmet Köse.
Godiva Yönetim Kurulu: Murat Ülker, Atilla Kurama, Cem Kozlu, Jim Goldman, Jim N. Zaza, Christian Von Stieglitz ve Mahmut Mahir Kuşçulu.

DİĞER HABERLER
'kebapçı yasağı'

Ülker Bisküvi Yönetim Kurulu: Murat Ülker, Orhan Özokur, Ali Ülker, Necdet Buzbaş, Cengiz Solakoğlu, Mahmut Mahir Kuşçulu.


7 Kasım 2010. 19:49
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x