AYDIN – SÜT TOPLAMA MERKEZİ 38 YIL ARADAN SONRA TEKRAR KURULDU


S.S. İsabeyli Kasabası Kalkınma Kooperatifi, uzun yıllar bölge halkına hizmet eden süt toplama merkezini 38 yıl aradan sonra tekrar kurdu.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş Başkanlığında ‘Çiftçi şartlarında üretilen sütlerin süt toplama merkezlerine taşınması, muhafazası, süt işleme tesislerine nakli ve pazarlanması’ konulu Aydın İl Umum Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısının ardından 38 yıl sonra tekrar faaliyete geçme kararı aldıklarını ifade eden İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim Başkanlığındaki Kooperatif, yeniden süt toplamaya başladı.

Nazilli İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler, Ziraat Bankası Nazilli Şube Müdürü Nevzat Şensoy, İl genel ve belediye meclis üyeleri ile süt üreticilerin katıldığı kooperatif süt toplama merkezindeki açık hava toplantısında süt üreticilerine bilgilendirmede bulunuldu.

Günlük 5 ton süt toplama kapasitesine sahip kooperatifin, kooperatife ortak olan veya olmayan üreticilerden süt başta olmak üzere tarımsal ürünlerini toplayarak en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçladığı belirten Belediye Başkanı Kuvvet Erim “38 yıl sonra yeniden yapılanarak faaliyete geçen kooperatifimiz yem, tohum, çeşitli tarımsal araç gereç, ayrıca meyve ve sebzelerin değerlenmesi için aracılık edecek ve bu şekilde zaman içinde büyüyerek, ekonomimize katkı sağlayacak, istihdam kapısı olacak ve üyelerini kalkındıracaktır” dedi.

DİĞER HABERLER
Sütün Başkentinin "İzmir" Olduğu Ulusal Süt Zirvesi'nde Tescillenecek

İsabeyli Kasabasının verimli arazilerinde üretilen hayvansal ve tarımsal ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi amacıyla ilk kez 1972 yılında kurulan ancak çeşitli nedenlerle bir türlü faaliyete geçirilemeyen S.S. İsabeyli Kasabası Kalkınma Kooperatifi’nin son bir hafta içerisinde yeniden yapılanarak faaliyetine resmen başladığını duyuran Erim “1972 yılında kurulan, fakat çeşitli nedenlerle uzun süre faaliyeti olmayan, İsabeyli Kasabası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tekrar faaliyete geçiyor. Öncelikle binası yenilenen kooperatifin ilk faaliyeti İsabeyli ve çevresindeki ortak ve ortak olmayan çiftçilerden süt toplayacak, süt ve süt ürünleri işleyen fabrikalara satacak. Günlük 5 ton süt toplama kapasitesine sahip olan merkezimiz tamamen hijyen şartlarda ve Aydın İl Umum Hıfzıssıhha Meclisi Toplantısında alınan kararlara uygun olarak faaliyetini sürdürecek. Şu an 100’den fazla büyük baş hayvan üreticimiz kooperatifimize süt temin ediyor. Kooperatifimiz ileriki günlerde yem, tohum, çeşitli tarımsal araç gereç, ayrıca meyve ve sebzelerin değerlenmesi için aracılık edecek ve bu şekilde zaman içinde büyüyerek, ekonomimize katkı sağlayacak, istihdam kapısı olacak ve üyelerini kalkındıracaktır” diye konuştu.


7 Kasım 2010. 22:38
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x