SOSLARI İLE ÜNLÜ ALMAN PİLİÇ MARKASI HOOONS’UN TÜRKİYE AÇILIŞI ARALIK 2010


   Kendine özgü pişirme teknikleri ve soslarıyla tanınan Alman çevirme piliç markası Hoons, Türkiye’de yatırım kararı aldığını açıklamasının  ardından hazırlıklar tamamlanarak Aralık 2010 içerisinde hizmete girmesi planlandı. 15 milyon euroluk yatırımla 50 şubeye ulaşmayı hedefleyen firmanın yaklaşık bin kişiye istihdam imkânı sunması bekleniyor.

Hoons CEO’su Oliver Blum, Türkiye ekonomisine büyük güven duyduklarını ifade ederken ilk şubeyi Aralık 2010 içerisinde İstanbul’da açacaklarını bildirdi. Blum, Türkiye’nin tavukçuluk potansiyeli yüksek bir ülke olduğunu vurguladı.

Blum, yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisine duydukları güveni belirterek şunları kaydetti:”Türkiye ekonomisi, benzer ülkelere oranla çok daha iyi bir gelişme içinde ve sürekli bir büyüme gösteriyor. Aynı zamanda yakın ülkelerle hızla gelişen bir ekonomik ilişki içinde. Bu durum, Türkiye’ye yatırım yapmamızda önemli bir rol oynadı. Bu yıl başlattığımız yatırım atağını, kesintisiz bir biçimde sürdürerek, 3 yıllık yatırım programında 50 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Toplam yatırım tutarı da 15 milyon euroyu bulacaktır.”

Hoons CEO’su Oliver Blum, yaklaşık 15 milyon euroluk yatırım ile 50 şubeye ulaşıldığında en az bin kişiye istihdam imkanı sunulacağının altını çizdi.

   Türkiye’nin bölgesel önemine de değinen Blum, “Gerek Ortadoğu ülkeleri, gerekse de Asya ülkeleri Türkiye’nin ekonomik etki alanı içinde. Bu nedenden dolayı hedef ülkelere yönelik yatırım kararlarımızı Türkiye’deki operasyon merkezimiz alacak.” dedi.

DİĞER HABERLER
Meyve sebze mamulleri ihracatçıları Çin pazarında büyümek istiyor

Hoons Türkiye Operasyon Müdürü Thomas Bungardt da “Türk ortalarımız bölgesel tatlara ve bölgesel kültürel zenginliklere çok hakimler. Bölgesel yatırım stratejilerini de Türk ortaklarımızla birlikte oluşturacağız.”öngörüsünde bulundu.

HOONS TÜRKİYE

Bu konu ile ilgili olarak bilgi veren yetkililer;

1.Hoons, çevirme piliç markası olarak 2003 yılından bu yana Almanya da faaliyet gösteriyor. 2009 yılın dan bu yanada Türk ortaklarımızla çalışmalarımız devam etmektedir.2010 yılı  merkez İstanbul olmak üzere Türkiye de faaliyetlerimiz başlamıştır. 2012 yılı içerisinde komşu ülkelerde uygun merkezlerde faaliyet göstermeye başlayacağız. Hedef Pazar olarak Rusya, Ukrayna ve Orta Asya Türk cumhuriyetleri ile Ortadoğu ülkeleri hedeflenmektedir. Bu ülkelerin tüm operasyonları Türkiye üzerinden yürütülecektir. Yurt dışında ki ilk yatırımımız Azerbaycan olarak ön görülmektedir.

   2.Üç yıllık programımızda 50 şube ile toplam 15milyon avro yatırım planlanmıştır. Bu planlamamız   tamamen profesyonel yatırım danışmanları tarafından  hazırlanmıştır.

3.Üç yıllık programımız da 50 şube ve 1000 kişilik bir istihdam hedeflenmektedir. Çünkü bu gün sadece İstanbul 15 milyonluk dev bir metropol. Bir çok Avrupa ülkesinden daha kalabalık bir dünya şehri. Bunun haricinde Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Trabzon, Mersin gibi bir çok ilimiz var. Bu illerde ki tüketici profilini değerlendirirsek bu rakamlar hedeflerimizin altında kalacaktır.

DİĞER HABERLER
Tarım Bakanlığı'ndan Market Araştırması

4.2010 Kasım ayı içerisinde ilk şubemizi Kozyatağı Atatürk caddesinde açılacaktır. İstanbul dışındaki şubeler 2011 yılı içerisinde açılması planlanmıştır.

5.Açılacak olan her şubede çalışan personelin tatil günleride göz önüne alınarak ortalama 20 personelin çalışacağı planlanmıştır. Planlama aşağıdaki gibidir.
 
1 Restont müdürü
2 vardiya müdürü.
4 mutfak sorumlusu
3 kasiyer
2 servis elemanı
6 motorsiklet paket elemanı
2 temizlik elemanı

6.İstanbul da ki Hoons ailesine ait ilk şubemizde misafirlerimize hizmet verecek personelin bir kısmı Hoons çatısı altında görev yapmaya başladı.   www.hoons.com.tr adresinden ay sonuna kadar açılacak olan insan  kaynakları bölümüne müracaat edebilirler.

7.Hoos ailesine katılarak bizimle birlikte misafirlerimize hizmet verecek personelden beklediğimiz özelliklerin  başında şunlar gelmektedir. Dürüst, nezaketli, güleryüzlü takım ruhunu taşıyan  personel tercih edilecektir.

8.Hoons ailesine www.hoons.com.tr adresinden CV ile başvuru yapan adayların insan kaynaklarındaki çalışma arkadaşlarımız tarafından değerlendirilip uygun zamanda ve uygun şube için görüşmeye davet edilecektir. Görüşmede insan kaynakları sorumlusu ve görev alacağı departman sorumlusu olacaktır.


10 Kasım 2010. 15:13
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x