Rus Yetkililer Tavukçuluk Entegre İncelemelerini Bitirdiler


Rus Yetkililer Tavukçuluk İncelemelerini Bitirdiler

Serdar KONURALP

Normal Piliç eti ihracatını tıkayan Rus Yetkililer, “İşlenmiş Piliç Eti” ithalatına izin verebilecek 11 Piliç ve hindi Entegre kuruluşlara yaptıkları kontrol gezilerini bitirdiler.

Son olarak İzmir’de kurulu bulunan Banvit Hindi tesislerini gözden geçirerek incelemelerde bulunan Rus yetkililer, 12 Kasım 2010 Cuma günü Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek gezileri ile ilgili olarak tesbitleri ile ilgili olarak   değerlendirme yapacaklar.

Gezileri sırasında gördükleri aksaklıkları ve olumlu işleri masaya  yatırarak Tarım Bakanlığı ilgililerine bilgi verecek olan Rus uzmanların bu izlenimleri merak ediliyor.

Besd-Bir temsilcilerinden Veteriner Hekim Doç.Dr.Erol Şengör ile Zooteknist Tolga Bircan’ın eşlik ettiği Rus heyeti Beypiliç,Erpiliç,Şen piliç,CP ‘OsmaniyeTesisleri), Banvit.Şekerpiliç, Bupiliç,Keskinoğlu,Pınar,Lezita(Abalıoğlu) ve Banvit Hindi tesislerinde incelemelerde bulundular.

“İleri İşlenmiş Ürünlere İhtiyacımız Var”

Rusya başbakanı Vladimir Putin’in 2011 yılından itibaren dünyanın hiçbir ülkesinden piliç eti ithalatı yapmayacağını belirtmesinin ardından Türkiye’ye gelen ve 11  Piliç entegre tesislerimizi gezmeyi bitiren Rus uzmanlar “Başbakanımızın dediği gibi gelecek yıldan itibaren piliç eti ithalatı yapmayacağız.Fakat Türkiye ile yarı pişmiş te dediğimiz İleri İşlem Görmüş ürünleri almak için Türkiye’deki 11 piliç entegre firmasını gezdik bu konuda rapor vereceğiz.Rapor doğrultusunda ileri işlem görmüş ürünlerle ilgili görüşümüz belli olacak.Karar merciilerimizde  ithalatla ilgili son kararını verecek”dediler.

DİĞER HABERLER
Bakan "Mehmet Akif Sevgim Beni Veteriner Hekim Yaptı"

11 Piliç ve Hindi Entegre Tesisinin incelemelerini bitiren Rus Heyeti 13 Kasım 2010 Cumartesi günü İstanbul’dan uçakla ülkelerine döndüler.


11 Kasım 2010. 11:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x