AVHO “Et ithalatı İle Hayvancılığımızın Sonu Hazırlandı”


Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ümit Duman, et ithalatının serbestleştirilmesiyle ilgili olarak, ”Ülkemizin havancılığına darbe vurularak, hayvancılığımızın sonu hazırlandı” görüşünü bildirdi.

Ankara- Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ümit Duman, yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki besi üretimi yapan çiftçilerin ithalatın başlamasıyla ellerindeki kasaplık hayvanları mezbahalara götürüp kestirdiklerini ve büyük zararlara uğradıklarını belirterek, ”Besicilerimiz hükümetin aldığı bu kararla tamamen bitirilmiş ve ülkemiz yurtdışındaki yabancı besicilere bir kazanç kapısı haline getirilmiştir” ifadesini kullandı.

”Geçtiğimiz aylarda hayvancılığa yapılan desteklemeler, sıfır faizli 2 yıl ödemesiz toplam 7 yıl ödemeli olan destekten yararlanacak 6600 çiftçi maalesef şu anda mağdur edilmiş ve borç batağına sürüklenmiştir” sözlerine yer veren Duman, Ziraat Bankasının verdiği kredilerle ilgili olarak da çekilen kredinin 1’e 1,5 teminatın ve yüzde 25’inin hesaba yatırılmasının istendiğini savunarak, bunun çiftçiler tarafından karşılanamadığına işaret etti.

Karkas olarak gelen hayvanların kesimden önceki kontrollerinin sağlıklı yapılamayacağını savunan Duman, ülke genelinde sağlık problemlerinin yaşanacağını ve halkın adı duyulmamış birçok hastalıktan dolayı mağdur olacağını ileri sürdü.

Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Ankara Veteriner Odası Başkanı Veteriner Hekim Ümit Duman “Başkentimizin ortasında Kızılay Meydanına ET İTHALATINA HAYIR demek için meslektaşlarımızla, öğrencilerimizle toplandık.
Basının  çok yoğun bir ilgisiyle karşılaştık.Mesleğimiz adına  duyarlılık gösterip gelen meslektaşlarımıza Ankara Bölge Odası Başkanı olarak yönetim kurulum adına şükran ve teşekkürlerimi sunarım.Bu ülke hepimizin,ismimiz, düşüncemiz, inancımız farklı olabilir ama bizim ortak paydamız VETERİNER HEKİMLİK’ dir. Mesleğimizi hayvancılığımızı bizden daha iyi kimse bilemez. Saygılarımla “.

DİĞER HABERLER
Evcil Kuşların ihtiyaçları

12 Kasım 2010. 15:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x