Tarım Bakanlı’ğından “Geçmişe Saygı” Atağı


Hayvancılık  sektörünün göz göre göre bu kadar kötü duruma nasıl düştüğü tartışılırken,son yıllarda dünya teknolojisini yakalayarak üst sıralamada yer alıp ülkemizin adını altın harflerle yazdıran tavukçuluk sektörü bütün dikkatleri üzerinde topluyor.

Türk tavukçuluk sektörünün dünya teknolojisini yakalama evresinde bu sektöre büyük hizmetleri geçmiş uzmanları onurlandırmak için Tarım Bakanlığı “Geçmişe Saygı” adı altında onurlandırma projesi üzerinde  çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Bilimsel Tavukçuluk Derneği yönetimi tarafından gündeme getirilen ve Tarım Bakanlığı ilgililerine iletilen ve olumlu karşılanan“Geçmişe Saygı” uygulamasında öncelikle tavukçuluk sektörüne büyük emekleri geçmiş uzmanların isimleri Tarım Bakanlığı’nın bünyesindeki  Veteriner Araştırma Enstitülerinde bulunan laboratuvarlara  verilmesi isteniyor.

Bundan yıllarca önce, örneğin 1980 yıllarının ortalarında Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsü bünyesinde bulunan bir laboratuvara tavukçuluk sektörüne büyük emekleri geçmiş Uzman Veteriner Hekim Nurettin Gürsoy’un adı törenle verilmişti.

Fa kat yıllar geçtikten sonra rahmetle andığımız Nurettin Gürsoy’un adının bulunduğu laboratuvarın tabelası bilinmeyen  bir nedenle sökülerek bir kez daha yerine konulmadığı görüldü.Bu örnek geçmişimize ne kadar saygılıyız? Sorusuna bir güzel cevap olsa gerek.

Tarım Bakanlığı tarafından çalışmaları yapılan “Geçmişe Saygı” projesi kapsamında özetle şu uzmanların isimlerinin laboratuvarlara verilmesi gündemde. Prof.Dr. Mahmut Akkılıç,Prof.Dr.Rüveyde Akbay,Prof.Dr.Erdoğan Finci, Uzman Veteriner Hekimler, Nurettin Gürsoy,Turgut Atılgan, Ali Babila,Kamuran Baştuji, Yavuz Sayın ve diğerleri.

DİĞER HABERLER
"Sanatçılar, turnaları kurtarmak için el ele verdi"

(Fotoğraflar:Çiftlik Dergisi arşivi)


15 Kasım 2010. 03:40
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x