Kurban Yerine Kendilerini Kestiler …!


Kurban Bayramının ilk günü kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 365 kişi hastanelere başvurdu.

Yurdun çeşitli bölgelerinde vatandaşlar, kurban kesimi sırasında bıçak kesikleri veya kurbanlık hayvanların darbeleri ile yaralanarak hastanelerin yolunu tuttu.

Sivas’ta, bayramın ilk günü kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 120 kişi hastanelere başvurdu.

Hayri Sığırcı Caddesi Yunusemre Mahallesi’nde yaşayan 22 yaşındaki Pınar Çetin, kesilen kurbanın kemiklerini parçalamaya çalışırken, satırla sol elinin orta parmağına vurdu.

Parmağı kopan genç kız, ailesi tarafından Sivas Numune Hastanesine getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan genç kız, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Esentepe Mahallesi’nde yaşayan Mehmet Bulut’un (65) kestiği kurbanın üzerine düşmesi sonucu sol elinin 2 parmağı kırıldı. Dursun Koç (60) ise kurban kestiği sırada hayvanın hareket etmesi üzerine bıçakla bacağından yaralandı.

Hastaneye başvuran vatandaşlardan 3’ünün de kurbanlık hayvanların darbeleri nedeniyle yaralandığı kaydedildi.

Altı ilde 245 kişi kendini yaraladı

İzmir, Manisa, Yozgat, Bolu, Çorum ve Denizli’de kurban kesmek isterken kendilerini yaralayan 245 kişi hastanelere başvurdu.

İzmir’de, kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayan toplam 69 kişi hastanelere başvurdu. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine 22, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine 13, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine 8, Karşıyaka Devlet Hastanesine 26 kişi tedavi olmak üzere geldi. Boğa tarafından boynuzlandığı bildirilen Nadir Başar’ın (49) parmağına Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 dikiş atıldığı kaydedildi.

DİĞER HABERLER
Veteriner Hekimler "Çıkmaz Ayın Son Çarşambası "Değil, Her Ayın Çarşambası Buluşuyorlar

Manisa’da da kurban kesim yerlerinin yanı sıra boş arazilerde de kurbanların kesildiği gözlendi. Manisa Devlet ve Merkez Efendi Devlet Hastanelerine biri ağır olmak üzere 30 kişi, bıçak kesiği şikayetiyle müracaat etti. Süleyman Kayım (33) adlı vatandaş, kolundaki çıkık nedeniyle Manisa Devlet Hastanesinde ameliyat edildi.

Yozgat’ta, bayramın ilk günü nedeniyle kurbanlarını kesmek isteyen kişiler, zaman zaman kazalara neden oldu. Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine 40 kişi kesiklerin tedavisi için başvuruda bulundu. Acil servis görevlileri, özellikle büyükbaş hayvan keserken yaşanılan kazalar nedeniyle kasapların veya kasaplara yardımcı olmak isteyen kurban sahiplerinin yaralanarak hastaneye geldiklerini, öğleye kadar gelen yaralı sayısının 40’ı bulduğunu ifade etti. Kesik nedeniyle kendilerine gelen hastalar arasında el ve parmak kesiklerinin ilk sırayı aldığını, ancak sırt ve bacakta da kesilmelerle karşılaştıklarını ifade eden doktorlar, kurban kesimi sırasında herkesi dikkatli olmaya çağırdı.

Bolu’da, aldıkları kurbanlıkları kendi imkanları ile kesmek isteyen bazı vatandaşlar, çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelere başvurdu. Bolu Köroğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin acil servislerine başvuran 16 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Çorum Devlet Hastanesi acil servisine sabah saatlerinden itibaren tedavi olmak amacıyla gelen vatandaşların bir çoğu, kesim ve deri yüzme sırasında bileğini, kolunu ve elini kesen ”acemi kasaplardan” oluştu. Merkez Çakır köyünden 63 yaşındaki Hakkı Cihan, aldığı kurbanlık hayvanın kesimi sırasında atardamarını kestiğini, eline altı dikiş atıldığını söyledi. Hastane yetkilileri, acil servise kesik nedeniyle 10 vatandaşın geldiğini ve tedavilerinin ayakta yapıldığını bildirdi.

DİĞER HABERLER
Geçen haftanın yumurta raporu

Denizli’de kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi hastanelere başvurdu.

Genellikle kurbanlığın yere yatırılması sırasında yaralananlar ile kesim ve deri yüzme sırasında bileğini, kolunu, elini kesen Acemi kasapların birçoğunun tedavisi ayakta yapıldı. Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesine kesik ve kırık nedeniyle 80 kişinin getirildiği bildirildi.


16 Kasım 2010. 14:59
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x