Et İthalatına Karşı Çıkanlar Fiyat Uçurumuna Ne Diyecekler?


_ec000c0d

ERKAN KONURALP

Kırmızı et fiyatlarının sürekli yükselişi ve bu yüzden de bazı kesimlerin ithalat çözümünü dile getirmeleri üzerine bir çok sivil toplum örgütü sözcüleri ve başkanları bu isteğe karşı çıkıyorlar.Kırmızı et ithaline ihtiyaç olmadığını öne sürenlerin Türk halkının da ucuz et yemeğe ihtiyacı olduğunu hatırlamaları gerekiyor.Bunun da reçetesini bilmek en normal hakları.

Son günlerde siyasilerinde birbirlerinin fikirlerine mantıksız olsa da karşı çıktıkları halde çözüm önermedikleri dikkat çekmektedir.

Aşağıda Et Süt Kurumu’nun fiyatlarını incelediğinizde bu fiyatlarının market ve kasaplarda yüzde elli oranında yüksek olduğunu anlayacaksınız.Örneğin Et ve Süt Kurumu’nda 20 lira olan bir kilo kıyma kasap ve marketlerde  32-35 lira arasında satılmaktadır. Et ve Süt Kurumu’nun listesi ile diğer satış yerlerinde fiyatlar en az yüzde elli oranında yüksektir.

Buradan ele alındığında et ithalatına karşı çıkanlar bu aradaki fiyat farkını ne önlemlerle kapatmayı düşünüyorlar? Bunu halkımıza anlatmaları gerekiyor.

Bir de dillendirilen bir söz var, o da “Serbest ekonomiye müdahale yapılamaz”deniliyor. Yani serbest ekonomi demek halkın sırtından geçinmek demek mi?

RESMİ MAKAMLARA GÖRE ET PAHALI DEĞİL..

Resmi makamların verdikleri demeçlere bakacak olursak kırmızı etin pahalı olmadığını öğreniyoruz.Ama piyasa bunu doğrulamaktan çok uzak.

DİĞER HABERLER
Eskimeyen dostluk buluşması

Et ve Süt Kurumu’nda mal yok..

Kırmızı et fiyatlarının piyasada yüksek fiyatlardan satıldığına şahit olan dar ve orta gelir grupları Et ve Süt Kurumu satış mağazalarına koşuyorlar ama orada da etin kalmadığını öğreniyorlar.İddia edildiğine göre, büyük turistik oteller  kurumun etlerinin büyük alıcısı konumundalar.İstanbul dahil bazı büyük illerde görev verilen Et ve Süt Kurumu bayileri düşük kazanç nedeniyle bayiliklerini iptal etmek zorunda kaldılar.

Şimdi aşağıdaki fiyatlara bakarak semtinizdeki et satış yerlerini gezin ve aradaki farkı gözlerinizle görme fırsatını elde edin.

kırmızı et

Et Süt Kurumu Satış Fiyatları

DANA KIYMA         20,00 TL

DANA KUŞBAŞI      24,85 TL

DANA BİFTEK        28,00 TL

DANA ROSTO         28,00 TL

DANA – ŞİŞ              30,00 TL

DANA BİFTEK        30,00 TL

DANA BİFTEK        30,00 TL

DANA GULAŞ         30,00TL

DANA PİRZOLA      33,90 TL

DANA KONTRFİLE 33,90 TL

DANA BONFİLE      44,90 TL

GÖVDE KUZU ETİ  24,60 TL

KUZU ÇATAL BUT 25,30 TL

KUZU KOL               22,30 TL

KUZU PİRZOLA      42,50 TL

KUZU GERDAN      19,20 TL

KUZU GÜVEÇ         20,90 TL

KUZU BUT ŞİŞ.       32,27 TL

KUZU BUT FIRIN    27,26 TL


13 Temmuz 2014. 17:58
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x