Amerikalı senatörler Rusya’ya İsyan Ediyor


Amerikalı senatörler haziran ayında varılan anlaşmaya göre Amerika’nın Rusya’ya kanatlı eti ihracatının daha fazla gecikme olmaksızın başlatılmasını istemişlerdir.

Washington’daki Rus büyükelçisi elçisi Sergey Kislyak ‘a gönderilen mektupta 30 senatör, Rusya ile geçen günlerde varılan anlaşma gereğince Amerikan piliç eti ihracatına izin verilen anlaşmayı yürürlüğe koymaması nedeniyle derin kaygılarını iletmişlerdir.

Bu hareketin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geriletecek nitelikte olduğunu ifade eden mektupta “iki aydan daha kısa bir süre öncesinde varılan anlaşmanın daha fazla gecikilmeden yürürlüğe konulması” istenmektedir.
Amerikan Tarım Bakanlığı Temmuz ayının sonlarında Amerikalı ihracatçılara, yaklaşık 7 aydır kapalı olan ve Amerikan piliç etlerinin en büyük pazarı niteliğindeki Rusya ihracatının tekrar başlaması için yeşil ışık yakmıştır.

Rusya 1.Ocak tarihinde, Amerika’da dezenfeksiyon amacıyla yaygın olarak uygulanan, piliç etlerinin klorla muamele edilmiş olması nedeniyle Amerikan piliç etlerinin ithalatını yasaklamıştı. Ancak Haziran ayı sonlarında Amerikan Başkanı Obama ve Rusya Başkanı Medvedev, Beyaz Sarayda yapılan görüşmeler sonucunda uyuşmazlık konusunun sonlandırıldığını ilan etmişlerdi.

Amerikan kanatlı etlerinin Rusya’ya ihracatı son üç yıl içinde ortalama olarak 800 milyon dolardan daha fazla bir hacıma ulaşmış durumdadır. Bu rakam kanatlı eti ihracat piyasalarındaki en yüksek miktardır. Bu ihracat hacmi Amerika Birleşik Devletleri açısından 500.000 kişilik bir işgücü anlamına gelmektedir.
Kaynak: AFP

DİĞER HABERLER
Türkiye şap aşısında ihracatçı oldu

Tercüme:Doç.Dr.Erol ŞENGÖR’e teşekkür ederiz.


4 Eylül 2010. 09:43
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x