‘ Viva Türkiye’ Diyerek Kurban Eti Dağıttı


‘ Viva Türkiye’ diyerek et dağıttı

Peru Millet Meclisi Başkanı Flores, Meclis bahçesinde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği’nin organizasyonunda “Viva Türkiye” (Çok yaşa Türkiye) diyen konuşan Flores’a Peru’lular da eşlik etti.

Peru’da Kurban Bayramının son gününde Millet Meclisinin bahçesinde Peru Millet Meclisi Başkanı Cesar Zuma-eta Flores, yüzlerce yardıma muhtaç Peruluya kurban eti dağıttı. Kimse Yok Mu Derneği Peru Temsilciliğinin Meclis bahçesinde düzenlediği programda, konuşan Flores, “Kimse Yok Mu Derneği yıllardır bu yardımlaşma örneğini ülkemizde sergiliyor. 2007 yılında Pisco depreminden zarar gören insanlara yardım ettiler. Bütün bunlardan dolayı Peru Meclisi onlara teşekkür ediyor” dedi.

Türkiye hep yanımızda

Peru ve Türkiye Milli marşlarının okunmasıyla başlayan törene Meclis Başkanı Flores’in yanı sıra Peru Meclisi PeruTürk Dostluk Grubu Başkanı Anibal Hu erta Dias, milletvekilleri ve Kimse Yok Mu Derneği Peru Temsilcisi Mehmet Isıtan katıldı. Meclis Başkanı Flores, sık sık atılan “Viva Türkiye” (Çok yaşa Türkiye) sloganları eşliğinde yaptığı konuşmasında Kurban Bayramı’nı kutlamak için bir araya geldiklerini ve Kurban Bayramında insanların Allah’a daha yakın olmak için Allah adına bir hayvan kurban ettiklerini belirterek şunları söyledi:

DİĞER HABERLER
Yunan çiftçilerin protestoları sürüyor

“Bugün burada Kimse Yok Mu sivil toplum örgütü bu bayramı bizimle kutlamak için buradalar. Kendi ülkelerinde yapmış oldukları yardımların aynısı yurtdışında da yapıyorlar. Bunun bir örneği de Peru. Lima’nın dışında en yüksek şehrimiz Puno-‘ya da çıkacaklar. Şehrin yüksekliği 4 bin 800 metre. Yıllardır bu yardımlaşma örneğini ülkemizde sergiliyorlar. Değişik ekonomik seviyelere sahip Perulu ailelere yardım eden Türkiye’ye teşekkür ediyorum.”

Yardımlarımız sürecek

Flores’in “Viva Türkiye” sözlerine Perulular da Viva Türkiye diyerek eşlik etti. Kimse Yok Mu Derneği Temsilcisi Işıtan da derneğin Ağustos 2007’de Peru’da meydana gelen büyük depremden sonra Perulular’a yardım etmeye başladıklarını, yardım çalışmalara devam edeceklerini belirtti.


21 Kasım 2010. 10:34
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x