Pak Tavuk Dilovası Tesisini Fahiş Su Parası Nedeniyle kapattı..


Pak Tavuk Dilovası tesisini Fahiş Su Parası Nedeniyle kapatıyor

SERDAR KONURALP

Mudurnu markasının sahibi Pak Tavuk Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) atık su tarifesinin fazla olduğu gerekçesiyle 30 Aralık’ta faaliyetini tamamen durdurma kararı aldı.

300 ÇALIŞANIN İŞ AKİTLERİ FESHEDİLDİ

Kapatılma kararı alınan Dilovası’ndaki tesiste 300 personel görev yapıyor. Bu personelin tüm  tazminatları  30.12.2010 tarihi itibariyle ödenerek ilişkilerinin kesildiği bildirildi.

Bu konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Pak Tavuk Gıda San ve Tic AŞ’ yöneticileri, Dilovası’ndaki tavuk kesimhanesinde  atık suların arıtıldığı tesisin, Dilovası OSB Müdürlüğünün tüm çevrenin atık sularını toplayıp arıtacak bir tesis kurmasının ardından metre küpüne 12 Tl.fatura belirleyerek büyük zam yaptığını ve yükü kaldırmalarının mümkün olmadığı için kapatıldığı ifade edildi.

Ancak Dilovası OSB’nin kendilerine 4 ay içinde gönderdiği 3 fatura ile 1 milyon 65 bin TL atık su bedeli fatura ettiği belirtilerek şu açıklama yapıldı;

“Suyu arıtmadan Dilovası OSB’ye verdiğimiz takdirde metre küpüne 12 TL, arıtıp verdiğimiz takdirde 6 TL bedel tahakkuk ettireceklerini bildirmişlerdir. Kendilerine bunun çok fahiş bir ücret olduğunu, yaptığımız araştırmalarda Türkiye’de diğer OSB’lerde suyu arıtmak için metre küpüne 1 ile 2 TL civarında bedel talep edildiğini, bu şartlar altında faaliyetimizi devam ettirme imkanımız olmayacağını ve iş yerimizi kapatmak zorunda kalacağımızı bildirmemize rağmen geçen hafta yolladıkları yazılarında borcumuzu aynen ödememizi ancak ilk faturayı 6 taksitte ödeme kolaylığı yapabileceklerini bildirmişlerdir. Hukuken yapabilecek bir şey kalmadığı için üzülerek Dilovası’nda faaliyetimize son vermek zorunda kalmış bulunuyoruz. Keyfiyeti kamuoyuna duyururuz.”

DİĞER HABERLER
Türk Veteriner Hekimleri Vakfı toplantısı

Pak Piliç Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Dilovası tesislerinde tamamına yakını Dilovası’nda ikamet eden 300 personelin görev yaptığı, 30 Aralık 2010 tarihi itibariyle tesislerde faaliyetin tamamen duracağı öğrenildi.

MUDURNU TESİSLERİ KAPASİTESİNİ ARTIRACAK

Bilindiği gibi Pak Piliç bundan bir süre önce Mudurnu Tavuk tesislerini satın alarak üretiminin bir bölümünü Mudurnu’da gerçekleştiriyordu.Şimdi yapılan programa göre, Mudurnu tesisleri tek vardiya çalışırken Dilovası tesisinin kapatılmasıyla iki vardiya çalışacak.


23 Kasım 2010. 14:55
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x