“Ucuz et hayal oldu”


Tarım Bakanı Eker’in “İftarda ucuz et yedireceğim” sözüne karşın ithalat bir türlü istenilen seviyeye çıkartılamayınca et fiyatları ağustosta da en çok zamlanan ürünler arasında yer aldı.
 
Etteki zam enflasyonu yine % 8’in üstüne taşıdı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in ‘Ramazanda eti ucuz yedireceğim’ sözüne karşın  açıklanan veriler tersini ortaya koydu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayında Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) yüzde 0.40, Üretici Fiyatları Endeksinin (ÜFE) yüzde 1.15 arttığını açıkladı. Buna göre, Ağustos ayı itibariyle yıllık enflasyon TÜFE’de yüzde 8.33, ÜFE’de yüzde 9.03 artış gösterdi. TÜFE, beklentilerin iki katı oranda yükselirken, endeksteki fiyat artışlarında en büyük etkiyi gıda fiyatları yaptı. Geçen ay gıda sepetinin içinde yüksek ağırlığa sahip sahip koyun eti yüzde 5.61 dana eti 3.52 tavuk eti ise yüzde 8.59 zamlanarak enflasyonun beklentileri aşmasında öncü rol oynadı. Ağustos’taki artışlarla birlikte son bir yılda dana etine yüzde 40.2, koyun etine ise yüzde 43.8 oranında zam gelmiş oldu. Açıklanan verilerin ardından nisan ayından bu yana düşüşte olan yıllık enflasyon ise yeniden yönünü yukarı çevirdi. TÜFE’de ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 2.95 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti. TÜFE’nin hesaplamasında kullanılan 446 maddeden 102’sinin ortalama fiyatında geçen ay sabit kalırken, 174 maddenin fiyatında artış, 170 maddenin fiyatında ise düşüş görüldü.

DİĞER HABERLER
Yumurta üzerine STT yazılması

İFTAR SOFRASINDA UCUZ ET SÖZÜ VERMİŞTİ
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, artan et fiyatlarına karşı geçtiğimiz ay, bir takım önlemler aldıklarını ve Ramazan’da vatandaşın sofrasına ucuz et geleceği müjdesini vermişti. Bakan Eker, vatandaşa ucuz et sözü vererek, ramazanda et fiyatlarının artmaması yönünde bütün seçeneklerin masada olduğunu belirterek, ”Gerekirse daha fazla ithalat yaparız” dedi. Ancak alınan önlemlere rağmen geçen ay hem kırmızı hem de beyaz et fiyatında önemli yükselişler meydana geldi.


4 Eylül 2010. 11:32
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x